www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Sanctum-Az összművészeti program egy művészi trilógus
 
 

Sanctum-Az összművészeti program egy művészi trilógus

Nyomtat
sanctum

SANCTUM - Az összművészeti program egy művészi trialógus

JUHÁSZ ANNA Prima-díjas irodalmár, kulturális manager, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai munkatársa, irodalmi sorozatok vezetője, filmek kreatív producere.

TALLÉR EDINA író, drámaíró, újságíró, GERNER CSABA színművész, rendező, KOVÁCS ÁRON énekes, műsorvezető

Dátum: december 18. 17:30

Helyszín: Kiskunmajsa, Városi Könyvtár

Az esemény látogatása ingyenes.

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.

 

 

 sanctum

SANCTUM - Az összművészeti program egy művészi trialógus:

Juhász Anna irodalmár és meghívott vendégei arra keresik a választ, hogy miképp reagál egymásra a kép, a hang és a szó, és miként ihletik meg jelen korunk történései és a természet átalakulása a kortárs alkotókat. A közérthető, zenés beszélgetésben a művészet olyan "megrendítő" pillanatait keressük, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is. A SANCTUM kifejezés jelentése: saját szoba, vagy szentély. Ez az intim közeg a beszélgetéssel, zenével, festmények megismerésével lehetőséget teremt arra, hogy bemutassa az alkotás folyamatának átszellemült állapotát, meghittségét, emelkedettségét. Ebben a térben, a különböző művészeti ágak összefonódásában testközelbe kerülhetünk az alkotóifolyamatokhoz és hatásaikhoz.

A program vendégei:

JUHÁSZ ANNA PRIMA-DÍJAS IRODALMÁR, KULTURÁLIS MANAGER, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai munkatársa, irodalmi sorozatok vezetője, filmek kreatív producere.

TALLÉR EDINA ÍRÓ, DRÁMAÍRÓ, ÚJSÁGÍRÓ Kiskunhalason született, ma Budapesten él.
Öt regénye (A húsevő, Lehetek én is, Most akkor járunk?, Holnaptól minden rendben, Lány a város felett) és egy drámakötete (A negyvenkettedik széken ülő nő) jelent meg eddig. Számos drámáját mutatják be hazai és külföldi színházak. Egy perccel tovább című műve 2016-ban elnyerte a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál fődíját, A negyvenkettedik széken ülő nő című monodrámájának vajdasági ősbemutatója ez év szeptemberében volt, Újvidéken, Kaliforniai álom című komédiájának angol nyelvű ősbemutatójára pedig szintén ebben az évadban kerül sor NewYorkban.

GERNER CSABA SZÍNMŰVÉSZ, RENDEZŐ Kiskunhalason született, jelenleg Budapesten él. Pályája Békéscsabán indult, azóta szabadfoglakozású művészként az ország szinte minden színházban láthatta a közönség. Játszott többek között Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban, a szolnoki Szigligeti Színházban, a Szegedi Pinceszínházban, Budapesten az RS9 Színházban, a Pinceszínházban, a Bethlen Téri Színházban, a Ram Colosseumban, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Játékszínben. Rendezett előadást a nagymúltú New York- i LaMaMa Színházban is. Nevéhez fűződik több irodalmi sorozat is, mint például az Úton megállók című nemzetközi várndorműsor, melyet 2020 óta szerveznek és vezetnek Tallér Edinával. 2021-ben A Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján elnyerte a „Legjobb férfi epizodista”- díjat, valamint ugyanebben az évben a romániai Atalier Nemzetközi Színházi Fesztivál „Legjobb férfi alakítás” díját.

KOVÁCS ÁRON ÉNEKES, MŰSORVEZETŐ tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végezte, magyar tanári szakon diplomázott. 1997-ben indult televíziós-és rádiós karrierje, azóta aktív a médiában, de zenészként és színészként is aktív. Olyan műsorok élén volt látható, mint a Szerencseszombat, a Popdaráló, az Áll az alku, A sztárok a fejükre estek, vagy az Észbontók.
Énekes-színészként musicalekben, vígjátékokban is szerepel, Gerner Csabával közös irodalomnépszerűsítő zenés műsorokat szervez Klasszikusok újratöltve címmel.

Dátum: december 18. 17:30
Helyszín: Kiskunmajsa, Városi Könyvtár

Az esemény látogatása ingyenes.

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022