www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2014
 
 

Események, rendezvények 2014

Családi karácsony a könyvtár Babakuckójában

Nyomtat
 thumb 8  

Mézeskalács, fenyő- és babaillat. A könyvtár gyermekrészlegének BABAKUCKÓJA feldíszítve mini karácsonyfával, muzsikával, babakönyvekkel, mézes- és „nagyi” kaláccsal, gyümölcsteával fogadta az év utolsó találkozójára érkezőket.

Bővebben

Téli hagyományok, ünnepek a könyvtárban

Nyomtat
thumb 6 

A december beköszöntével ugyan a várva várt hóesés és szánkózás még nem jött el, de a szép téli ünnepeinkkel és hagyományainkkal vidámabbá és hangulatosabbá tehetjük a zord időjárás okozta mindennapokat is.

Bővebben

JÁRÁSI PRÓZAMONDÓ TALÁLKOZÓ 2014. december 11.

Nyomtat
thumb 15   

A kiskunmajsai Városi Könyvtár új kezdeményezésként idén elindította – közkívánatra, a már hagyományossá vált versmondó és mesemondó versenyek mellé - a Járási Prózamondó Találkozóját. Résztvevői a járás alsó és felső tagozatos diákjai voltak két korcsoportban.

 

Bővebben

Újdonságok a könyvtárban

Nyomtat
marai   

Örömmel tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a kiskunmajsai Városi Könyvtár állománya értékes újdonságokkal gyarapodott. Intézményünk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megszületett Márai-program keretében számos új könyvet szerzett be a pályázati lehetőséget kihasználva. 

 

Bővebben

"A kiskunmajsai élő emlékezet"

Nyomtat
thumb 3 

"...nincs a jövő életre hasznosabb, egészségesebb, erősebb és magasztosabb, mint valami jó emlék, kivált az, amely még a gyermekkorból, a szülői házból származik... Ha az ember sok ilyen emléket visz magával az életbe, akkor meg van mentve egész életére."

Dosztojevszkij

 
Bővebben

Itt van az ősz

Nyomtat
 thumb ittvanazosz

 

„ITT  VAN AZ  ŐSZ,  ITT VAN ÚJRA

 S SZÉP, MINT MINDIG, ÉNNEKEM.

TUDJA ISTEN, HOGY  MI OKBÓL

SZERETEM ? DE SZERETEM.”

Bővebben

Előzzük meg!

Nyomtat
 thumb p1160191 „ A remény és a derűlátás igen fontos erők az életünkben. Sok más dologhoz hasonlóan itt is igaz, hogy amit gondolunk, az meghatározza, mit tapasztalunk – jót-e vagy rosszat. Ez sehol nem annyira igaz, mint az egészségünk kérdésében. Az, hogy hiszünk-e az egészségünkben, vagy sem, nagyon sokat számít abban, egészséges-e a testünk.”

David B. Agus

Bővebben

Találkozzunk a könyvtárban! – Országos Könyvtári Napok

Nyomtat
 thumb 13

2014. október 13-20.

Őszi – de nem borongós - hangulattal, sok programmal vártuk idén is hagyományos programsorozatunkra érkező visszatérő és új olvasóinkat, látogatóinkat. Minden nap programja más-más téma köré szerveződött.

Bővebben

Helyismereti könyvkiállítás

Nyomtat
 thumb p1160074

Az Országos Könyvtári Napok keretében október 14-től a kiskunmajsai Városi Könyvtár helyismereti dokumentumaiból rendeztünk kiállítást. 

 

Bővebben

Népmese Napja 2014

Nyomtat
 nepmese

Világszép nádszál kisasszony

Minden évben szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a népmese napját. A kiskunmajsai Városi Könyvtárban könyvkiállítással, a kömpöci Községi Könyvtárban pedig Mesedélelőtt szervezésével emlékeztünk meg a jeles eseményről. 

Bővebben

VIII. NYÁRI OLVASÓ- ÉS DRÁMATÁBOR A VÁROSI KÖNYVTÁRBAN

Nyomtat
thumb 11 

Hihetetlen kimondani is, majd ötven fővel indult a könyvtár nagyobbacskákat invitáló hagyományos tábora. Tudni kell, hogy itt a 10-14 éves gyerekeket várjuk, illetve azokat a lurkókat , akik már részt vettek a mese- és bábtáborban.

Bővebben

VII. NYÁRI MESE- ÉS BÁBTÁBOR A VÁROSI KÖNYVTÁRBAN

Nyomtat
 thumb 13

Sok mesével, történettel és vidámsággal ért véget az idei mese- és bábtábor. A gyerekek az idén is szép számmal, 37 fővel vettek részt az ötnapos napközis rendszerű táborunkban. Sokan voltak a „régi” táborlakók közül, az „első” táborozók is szép számmal jelentkeztek.  

Bővebben

2014. június 12. Hujder Adrienn (Spirit Bliss) volt a vendégünk

Nyomtat
 thumb 1  Bár csak a beszélgetés végén tudtuk meg, miért pont ezt a beszélő, írói álnevet választotta (Spirit Bliss - első történetei egyikének neveiből összeolvasztva) a fiatal írónő, az Ünnepi Könyvhét rendezvényének végére azok is találónak találták, akik nem mozognak olyan otthonosan ebben a sajátos fantáziavilágban. Hogy vendégünk megnyíljon, mindent elmeséljen, és minden kérdésre válaszoljon, kellettek a felkészült, könnyed beszélgetőtársak: Dr. Törökné Kuklis Edit könyvtáros és Farkas Hajnalka.
Bővebben

Gyereknap a könyvtárban

Nyomtat
 thumb 13

Egy rendkívüli gyereknap, az mindenkinek jó,

És akár minden évszakban több is tartható,

Egy rendkívüli gyereknap, az bármikor lehet,

A lényeg az, hogy tudjon róla minél több gyerek.

 

Úgy érzem, hogy az ajánlatom elfogadható,

Mivel pedig sürgős, tovább nem halasztható,

Jók legyünk vagy rosszak, ez a kérdés, válasszatok,

De mindenképpen tartsunk rendkívüli gyereknapot.

Bródy János

Bővebben

Astellas gyermekrajz - vándorkiállítás

Nyomtat
 thumb 1  

2014. május 29 - 2014.  június 13.

Hozzánk látogató olvasóink, vendégeink egy nagyon kedves, megható kiállítást tekinthetnek meg gyermekrajzokból. A vándorkiállítás a 2013-as Astellas gyermekrajz pályázat legsikeresebb alkotásaiból mutat be 25 kis munkát.  

Bővebben

Tavasz volt... Gyönyörű!

Nyomtat
thumb 5  Végéhez ért a könyvtár tavaszi irodalmi olvasásnépszerűsítő programja. Május utolsó hetében találkozhattunk az Arany János Általános Iskola 4. osztályosaival Kitl Valika tanító néni jóvoltából. A tanulókkal a korosztályuk költőivel, íróival és műveikkel ismerkedtünk. A mesék világában kalandozva bábjátékoztunk és beszélgettünk olvasmányélményeikről.  
Bővebben

Anya vagyok egy életen át

Nyomtat
 thumb 2

Anya vagyok egy életen át: gondolatok az anyaságról címmel tartottuk meg  Babakuckó családbarát sorozatunk május 22-i találkozóját. 

Meghívott vendégeink: Halász Noémi, lelkész, Bozóki Szilvia, nagycsaládos, médiaszemélyiség és Dr. Balog István szülész–nőgyógyász–endokrinológus voltak. Közönségünk között köszönthettük a kismamákat, édesanyákat, nevelőanyukákat, nagymamákat, ómamákat, szépmamákat, és természetesen a kisebb és nagyobb babákat is.

Bővebben

Tavasz van! Gyönyörű!

Nyomtat
thumb 9  Így gondolhatták azok az iskolások is akik ellátogattak hozzánk. A könyvtár versekkel, mesékkel, vidám szerepjátékokkal idézte meg a természet ébredését. Az Arany János Általános Iskola alsós növendékei bátran, felkészülten, vidáman „kerteltek” a Süss fel nap!- dalocskára és nagy átéléssel báboztak az együtt készített forgatókönyv alapján: Egy tavaszi nap az erdőn, mezőn…címmel.  
Bővebben

Irodalmi Tavaszi Zsongás

Nyomtat
 thumb 4  

2014. május 17-én (szombaton) a kiskunmajsai Városi Könyvtár vidám, játékos gyermekprogrammal csatlakozott a Tavaszi Zsongás helyi termék kiállítás és vásár rendezvényhez, melyet a Kiskunok Vidékéért Egyesület szervezett meg.

Bővebben

Divatbemutató – Protokoll – Etikett – Mozgáskultúra, a szellem, a lélek és a test harmóniája

Nyomtat
 thumb 2  

A Kiskunmajsai Arany János Általános Iskola és EGYMI, valamint a Városi Könyvtár közös programja az iskolai EGÉSZSÉGHÉT rendezvénysorozatban, a fenti című foglalkozással ajándékozta meg a felső tagozatos általános iskolásokat 2014. május 14-én (szerdán) 14 órai kezdettel.

Bővebben

Drogprevenciós rendezvény

Nyomtat
 thumb 4  

Az Együtt Egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom aktivistái érkeztek a Drogmentes Magyarországért Maraton állomásaként városunkba május 14-én délután. Látogatásuk egybeesett a Kiskunmajsai Arany János Általános Iskola és EGYMI Egészség Hetére szervezett könyvtári rendezvénnyel. 

Bővebben

Donászi Magda: Óvodától iskoláig

Nyomtat
 thumb 6  

 

 

Bővebben

Tavasz van! Gyönyörű!

Nyomtat
 thumb 18 TAVASZKÖSZÖNTŐ irodalmi programsorozatunk folytatásaként a kistérségbe tartozó kömpöci könyvtárba is ellátogattunk. A hagyománnyá váló könyvtárak közötti találkozóra is jó apropó - nyáron mi várjuk szeretettel Szank és Kömpöc települések könyvtárosait, olvasóit. A Faluház könyvtára tavaszi verőfényben fogadta a jókedvű gyerekeket és felnőtteket.
Bővebben

A Pető-módszer gyakorlati alkalmazása

Nyomtat
 thumb 1

„Ezerféleképpen kell adni akkor is, ha csak gyenge választ kapunk. Vannak néma fázisok, amelyeket különleges terhelések eredményeznek, amelyekben még nem körvonalazódnak sikerek, de olyan idők is adódnak, amelyekben egy gyengén jelentkező készség csak hónapok múlva kezd stabilizálódni." (Atzesberger)

 
Bővebben

"A dolgok változnak. A vers örök"

Nyomtat
thumb 18 

A Magyar Versmondók Egyesületének gondolatát átadva szerveztük meg Versmondó Versenyünket a Költészet napja alkalmából 2014. 04. 10-én a kiskunmajsai Városi Könyvtárban.

 

Bővebben

Tavasz van! Gyönyörű!

Nyomtat
 thumb 6  

József Attila költő versét választotta könyvtárunk az idei TAVASZKÖSZÖNTŐ irodalmi programsorozat címéül. Nem véletlenül, hiszen a költőóriás születésének évfordulóját a Költészet Napját mindig a tavasz hozza - április 11-én. A hagyományos körzeti versmondó verseny döntőjével méltó és nemes versengéssel emlékezhetünk idén is a Kiskunmajsai Városi Könyvtárban  április 10-én csütörtök délután 14 órai kezdettel. A verseny döntője egyben magas színvonalú irodalmi esemény, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Bővebben

A bölcsődei élet mindennapjai

Nyomtat
 thumb 12  

Babakuckó családbarát sorozatunkban -  a 15. Internet Fiesta keretében - 2014. március 27-én Váradiné Balogh Piroska, a Ciróka Bölcsőde vezetője volt a vendégünk.

Bővebben

15. Internet Fiesta a könyvtárakban, 2014

Nyomtat
thumb 1 

 NET-KULTÚRA-KÖNYVTÁR

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2014. március 20. és 27. között immár 15. alkalommal rendezte meg az Internet Fiestát a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A 2014-es, jubileumi Fiesta lehetőséget nyújtott arra, hogy az internet rendkívül gazdag és állandóan fejlődő kulturális tartalmait bemutassuk, az online kulturális tartalmakkal is megismertessük olvasóinkat, látogatóinkat. 

Bővebben

Tavaszköszöntő foglalkozás

Nyomtat
thumb 5   

Március 25-én a Szent Gellért iskola 1. a osztálya vett részt  tavaszköszöntő foglalkozáson. Lódri Katalin és Szikora Judit tanító nénik segítségével ismét hangulatos tavaszi délutánt tölthettünk a könyvtárban.

Bővebben

Tavaszköszöntő gyermekfoglalkozások a Városi Könyvtárban

Nyomtat
thumb 12 

 

Március 18-án a Kiskunmajsai Városi Könyvtár tavaszköszöntő programsorozat keretében a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda 1.b osztályosait látta vendégül Konczné Bartal Éva tanítónő vezetésével. A foglalkozáson tavaszt idéző játékokat játszottunk, verset tanultunk, mesét olvastunk, énekeltünk.

 

Bővebben

Európai Parlamenti Választások

Nyomtat
thumb p1120172   

2014. február 20-án Fazekas István, a Katona József Megyei Könyvtár Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pontjának irodavezetője tartott rendkívüli osztályfőnöki órát a kiskunmajsai Dózsa György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium  végzős tanulóinak.  

Bővebben

Újdonságok a könyvtárban

Nyomtat

 Örömmel tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a kiskunmajsai Városi Könyvtár állománya értékes újdonságokkal gyarapodott.

Intézményünk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megszületett Márai-program keretében számos új könyvet szerzett be a pályázati lehetőséget kihasználva.

Bővebben

Jogi változások a kismamák életében

Nyomtat
 babakucko2014febrmiskeri

 

 

 

Bővebben

Babakuckó 2014. évi első rendezvénye

Nyomtat
thumb 3  Vendégünk volt: Dr. Búza Márta gyermek szakorvos

TÉLI GYERMEKBETEGSÉGEK (0-6 éves korig) – és az oltások

Bővebben

Területi Mesemondó Verseny

Nyomtat
thumb 13   2014. január 30-án került megrendezésre a kiskunmajsai Városi Könyvtárban a Mesemondók Kistérségi Találkozója. A rendezvényre iskolánként 2 – 2 tanulót nevezhettek  a kistérség általános iskolái alsó és felső tagozatból. Egy magyar népmese max. 5 perces előadására lehetett vállalkozni. Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc és Szank legtehetségesebb mesemondói jöttek el hozzánk. A zsűri tagjai voltak: Nemesné Garas Klára elnök, a Fészek Színjátszó Egyesület vezetője, Erdélyi Ferencné, a Kiskunmajsa Városi Óvoda és Bölcsőde vezetője és Gyöngyösi Tiborné nyugdíjas magyar szakos tanár. 
Bővebben
 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022