www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2012
 
 

Események, rendezvények 2012

Zsúfolásig telt a Babakuckó

Nyomtat
thumb_18

2012. november 29-én megrendezésre került a kiskunmajsai Városi Könyvtár családbarát sorozatának 2. klub foglalkozása ,,Kisdolog-nagydolog”címmel.

A szép számban érkezett Anyukákat, Babákat, Családtagokat Balog Katalin, a Könyvtár vezetője köszöntötte.

A Babák Játszótársa most is Dr. Török Lászlóné Editke könyvtáros volt.

Bővebben

Babakuckó

Nyomtat
thumb_4

Kedves Szülők!

Kedves Gyermekek!

Szeretettel hívunk, várunk benneteket alakuló klubfoglalkozásunkra a Városi Könyvtárba. Meghitt beszélgetésekre, szülői tapasztalatcserékre és védőnői szakmai tanácsokra egyaránt sor kerül. Kötetlen - „csajos-csevegős” kimenő mindenkinek jár. JÁRJUNK ÖSSZE! VÁR A KÖNYVTÁR!

Bővebben

KÖNYVTÁRAK AZ AKTÍV IDŐSÖDÉSÉRT

Nyomtat
thumb_4

Országos Könyvtári Napok a kiskunmajsai Városi Könyvtárban 2012. október 2-5.

 

 

Bővebben

Népmese Napja Kömpöcön

Nyomtat
thumb_12

A népmese napjához kapcsolódóan a kömpöci Szent Ágoston Katolikus Általános Iskolában és Óvodában is tartottunk játékos foglalkozásokat. 

 

 

Bővebben

Mesenapok a könyvtárban

Nyomtat
thumb_0

2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja – legyen a népmese napja.


Bővebben

A tehetségek köztünk vannak!

Nyomtat
thumb_0

Az Olimpia jegyében zajlott le 2012. szeptember 21-én a kiskunmajsai Városi Könyvtár BEMUTATJUK - TEHETSÉGEINKET- sorozat rendezvénye. Bár nem olimpikonok, de Magyar Bajnok, Európa Bajnok és Világkupa győztes sportolókkal találkozhattak az érdeklődök, KOVÁCS ROLAND és TABAJDI ÁBEL fogathajtók, illetve TABAJDI BENCE ökölvívó személyében.

 

Bővebben

EU-sátor

Nyomtat
thumb_6

 

A jubiláló XX. FŐTÉRI SOKADALOM - Majsa Napok alkalmával, 2012. szeptember 8-án a Városi Könyvtár és a Bács-Kiskun Megye Katona József Könyvtár Europe Direct Európai Információs Pontjának közös, vidám hangulatú rendezvénye valósult meg.

 

Bővebben

III. NYÁRI MESE- OLVASÓ, BÁB- ÉS DRÁMATÁBOR A KISKUNMAJSAI VÁROSI KÖNVVTÁRBAN, 2012. AUGUSZTUS 6-10.

Nyomtat
thumb_19

Táborbúcsúztató és élménybeszámoló a tábor 2. turnusáról.

 

 

Bővebben

III. NYÁRI MESE- OLVASÓ, BÁB- ÉS DRÁMATÁBOR A KISKUNMAJSAI VÁROSI KÖNVVTÁRBAN, 2012. JÚLIUS 16-20.

Nyomtat
thumb_1

Az idén is megrendezte könyvtárunk hagyományos táborát. A nagy érdeklődés miatt két turnusba jelentkezhettek a táborlakók.

 

Bővebben

A Honismereti tábor látogatása

Nyomtat
thumb_1kvrar

A Honismereti tábor az idén is meglátogatta a könyvtárunkat. Évek óta egyik állomáshelyük, hiszen ahogy elmondták, a helytörténeti könyvek és ritkaságok, számukra a felfedezés élményével társul.

 

Bővebben

Angyalok és szellemek a könyvtárban!

Nyomtat
thumb_9

2012. Június 7-én délután 5 órakor kezdődött a Vedres házaspár új kötetének az „ Angyalok és  szellemek” című közös könyvének bemutatása.  A szerzőpáros mellett Pócsik Olga művésztanárnővel beszélgetett Ruskó Sándor, aki a kiadvány szerkesztésében is közreműködött.

 

Bővebben

„Felhőnfutó gondolathajó”

Nyomtat
thumb_6

Kelcz Dávid és Barátai irodalmi dalestje a Városi Könyvtárban

2012. június 6.

Felhőnfutó gondolathajó – ezt a saját verseik címéből alkotta meg Kelcz Dávid egykori majsai gimnazista és Bardócz L. Csaba irodalmi dalestje címéül.

Bővebben

Engem szeress!

Nyomtat
thumb_1

Találkozó Sohonyai Edit ifjúsági íróval a Városi Könyvtárban

2012. június 1.

A kecskeméti Katona József Könyvtár szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az Ünnepi Könyvhét keretében Sohonyai Edit Fejér Megyei Príma-Díjas ifjúsági író volt a vendégünk.

Bővebben

„Mit ér egy hang, mondd, hangszer nélkül árván…”

Nyomtat
thumb_1

„Mit ér egy hang, mondd, hangszer nélkül árván…”(J.G.)- mindenki megtudhatta, aki eljött a kiskunmajsai  Városi Könyvtárba 2012. május 18-án délután a BEMUTATJUK sorozat ,- tehetségeket keresünk programjára. Kálmán Anita vokalista, a JAZZ and MORE együttes tagja, aznap este gyönyörű hangjával betöltötte a könyvtár falait.

 

Bővebben

Kreatív Zöld Nap a Könyvtárban

Nyomtat
thumb_5

2012. április 19-én a Föld Napját is megünnepelve színes programokkal vártuk az érdeklődőket a kiskunmajsai Városi Könyvtárban.

A Kreatív Zöld Nap című programunk a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma által kiírt „ A közkönyvtárak uniós programjának 2011. évi támogatása” elnevezésű pályázati támogatásból valósulhatott meg.

Bővebben

Költészet napi versmondó verseny

Nyomtat
thumb_6

Arany János, Petőfi Sándor, József Attila, Kozma Andor, Wass Albert, Varró Dániel… . A felsorolás folytatható lenne, mert még több magyar költő verse hangzott el a kiskunmajsai Városi Könyvtárban a költészet napja alkalmából rendezett versmondó versenyen április 12-én. A magyar költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünnepeljük Magyarországon.

Bővebben

Örkény 100

Nyomtat
thumb_1

Rendhagyó irodalomóra Kömpöcön

Az idén lenne 100 éves Örkény István, a magyar groteszk megteremtője. Az emlékév kapcsán a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola Kömpöci Telephelyén tartottunk „Örkény órát” április 3-án.

 

Bővebben

VELED VAGYOK

Nyomtat
thumb_1

VELED VAGYOK - címmel Dr. Domján Mihály Miklós szakpszichológus és családterapeuta volt a BEMUTATJUK sorozat vendége a Városi Könyvtárban 2012. március 29-én.

 

Bővebben

Örkény Év 2012

Nyomtat

100 esztendővel ezelőtt, 1912. április 5-én született Örkény István, a magyar groteszk megteremtője. Az emlékév ünnepélyes megnyitására 2012. április 5-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban kerül sor. A jubileumi év rendezvényeihez csatlakozik a kiskunmajsai Városi könyvtár is. Április 5-től külön gyűjteményben ajánljuk olvasóinknak Örkénytől és Örkényről szóló dokumentumainkat, szívesen vállaljuk rendhagyó irodalomórák, felolvasó napok megtartását. Az iskolai csoportokat előzetes megbeszélés alapján tudjuk fogadni ( Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , 77/481-630).

A Városi Könyvtár dolgozói

Magyarország EU soros elnökségének eredményei és tapasztalatai

Nyomtat

A Kiskunmajsai Kistérségi Közszolgáltató Nonprofit Kft. Projekt Irodája és a kiskunmajsai Városi Könyvtár szervezésében lakossági fórumra került sor a Városi könyvtárban. Németh Péter, a Projekt Iroda vezetője tartott előadást az érdeklődőknek.

Bővebben

Maszkabál a könyvtárban

Nyomtat
thumb_7

Jókedvű busók lepték el február 24-én péntek délután a könyvtárat. Az Arany János Általános Iskola diákjai Hegedűsné Andika tanító néni közreműködésével és a jelenlévő könyvtárlátogató gyerekekkel néprajzi bemutatót hallgattak a busójárásról.

 

Bővebben

„Jövőnk kincse a ma jelene: fenntartható fejlődés Európában”

Nyomtat

thumb_5
„Jövőnk kincse a ma jelene: fenntartható fejlődés Európában” címmel egy rendkívüli szerepjátékkal egybekötött tanóra részesei voltak a Dózsa György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai  Zerinváry Dóra tanárnő segítségével. Balog Katalin a kiskunmajsai Városi Könyvtár vezetőjének köszöntője után.

 

Bővebben

Az én könyvtáram pályázat díjkiosztója

Nyomtat
thumb azenkonyvtaram 

Ugyancsak január 26-án rendeztük meg Az én könyvtáram pályázat eredményhirdetését. Dr. Török Lászlóné Kuklis Edit és Balog Katalin vezetésével készült a legtöbb pályamunka a könyvtár nyári olvasótáborában. A Könyvtári/Levelező Lap és a Móra Kiadó közös pályázatán Kertész Izabella első helyezést ért el. Gratulálunk szép teljesítményéhez!

Bővebben

Mesemondók Kistérségi Találkozója

Nyomtat
thumb_12 Az idei találkozót 2012. január 26-án rendeztük meg a Magyar kultúra napja alkalmából a kiskunmajsai Városi Könyvtárban. Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc és Szank legjobb mesemondói vettek részt a rendezvényen: Balog Katalin Ida, Baranyai Brúnó, Bartha István, Bereczki Fanni, Csontos Fanni, Czifrik Levente, Dragon Elizabet, Hódi Dorka Nelli, Jójárt Anita, Juhász Jázmin, Kóré Helga, Kószó Kata, Lajkó Levente, Pataki Erik András, Patyi Petra, Polyák Fanni, Répás Aliz, Tabajdi Anna Borbála, Telek János, Telek Péter.
Bővebben

Az én könyvtáram

Nyomtat
 

A Könyvtári Levelező/Lap májusi számában jelent meg ezzel a címmel pályázati felhívás a könyvtári szaklap és a Móra Kiadó kezdeményezésében.  A könyvtárak gyereklátógatóit kérték fel rajzok, fotók, írások készítésére saját élményeik alapján.

A kiskunmajsai Városi könyvtár is csatlakozott a pályázathoz. Több mint 50 rajz készült kiskunmajsai és kistérségi gyerekek által, akik zömében a könyvtár II. Nyári Olvasótáborának lakói voltak.
Bővebben
 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022