www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2012 Kreatív Zöld Nap a Könyvtárban
 
 

Kreatív Zöld Nap a Könyvtárban

Nyomtat
thumb_5

2012. április 19-én a Föld Napját is megünnepelve színes programokkal vártuk az érdeklődőket a kiskunmajsai Városi Könyvtárban.

A Kreatív Zöld Nap című programunk a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma által kiírt „ A közkönyvtárak uniós programjának 2011. évi támogatása” elnevezésű pályázati támogatásból valósulhatott meg.

Balog Katalin könyvtárvezető megnyitójában hangsúlyozta, a felnőttek és a jelenlévő felnövekvő nemzedék felelőssége a Föld megóvása.

Rövid összefoglalás a színes programokból:

„Zöldkönyves polc”: kiállítás a témához kapcsolódó könyveinkből, dokumentumainkból. A könyvtár saját kiadvánnyal népszerűsítette a természet védelmét, mely Müller Márta és Iványiné Földi Ágnes könyvtárosok szakmai munkáját jegyzi.

„Öko-montázs”: a természet értékeire és a természetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet Iványiné Ági könyvtáros, aki kreatív foglalkozás keretében két óriás montázs képet készített az Arany János Általános Iskola 5. c osztályával és Busa Orsolya tanárnő közreműködésével.

„EU–játszóház”-ban a Környezetvédelmi totó - mint szellemi torna – és a „Kuka Tündér” várta a gyerekeket. A társasjáték a szelektív hulladékgyűjtés hasznosságáról adott játékos információt.

„Viháncoló palántázók”: Törökné Editke és Ladányi Ágnes könyvtárosok sárgarépával és hulahopp karikával a kezében várta a legkisebbeket. A sport és a mozgás örömét, a növények palántázását, öntözését az óvodások nagy hévvel végezték a könyvtár udvarán, ahová egész évben visszajárhatnak a szorgos kicsiny kezek. Medgyesné Zsóka óvó néni és Kipp-Kopp csoportja a bio-könyveket is jóízűen készítették és kóstolgatták.

„Divat a szelektív” : hulladék anyagok újrahasznosítása – kreatív foglalkozás Edit nénivel - dekorációk, ruhák készítése a téma jegyében –szólt a mottó és retrozene, ahol Nádasné Marika tanárnő 6. osztályosai nagy fantáziával ruhakölteményeket alkottak, a kreációk divatbemutató formájában nagy sikert arattak. Befejezésül a Föld Napjáról készültek kézműves alkotások.

Az egész napos rendezvény sikerességét köszönjük  partnerintézményeinknek, a program népszerűsítésében köszönjük médiapartnereink támogatását, valamint külön köszönetünket fejezzük ki a Mózer Kertészetnek a „ZÖLD” támogatásért: a felajánlott kerti növényekért! Köszönjük a támogatást!

a Városi Könyvtár dolgozói

thumb_eu-kormany-hu-banner_finaljpeg                                                           thumb_kum_logo

thumb_1 thumb_2 thumb_3

thumb_4 thumb_5 thumb_6

thumb_7 thumb_8 thumb_9

thumb_10             thumb_11           thumb_12

thumb_13 thumb_14 thumb_15

thumb_kiadvny1 thumb_kiadvny2

 
 
 
 
left direction
right direction
Szikora Ádám költő 2018-ban
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban