www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2012 III. NYÁRI MESE- OLVASÓ, BÁB- ÉS DRÁMATÁBOR A KISKUNMAJSAI VÁROSI KÖNVVTÁRBAN, 2012. AUGUSZTUS 6-10.
 
 

III. NYÁRI MESE- OLVASÓ, BÁB- ÉS DRÁMATÁBOR A KISKUNMAJSAI VÁROSI KÖNVVTÁRBAN, 2012. AUGUSZTUS 6-10.

Nyomtat
thumb_19

Táborbúcsúztató és élménybeszámoló a tábor 2. turnusáról.

 

 

 

Könyvtári Ajándék a Gyermeki Szívekhez

"Ha a gyermek együtt él a barátsággal,

Megtanulja a világ olyan hely, ahol jó élni."

(Dorothy L. Note: Egy élet a kezedben)

Móka és önfeledt kacagás, igazi barátságok, öröm, könyvtári élmények, önkifejezés, önerősítés, játékosság szabad személyiség- és képességfejlesztő formákban, egymásra figyelés, csapatjáték, együttműködés, drámajátékok, dramatizálás. Többek közt ezen pozitív fogalmak jegyében valósult meg nyári táborunk 2. turnusa a Városi Könyvtárban a forró augusztusi napokban.

A tábor programjában, foglalkozásaiban a következő színes és kreatív pontok szerepeltek: ismerkedés egymással - egymás igazi megismerése, a könyvtár megismerése, csapatok megalakítása: a befogadás, az empátia, egymás őszinte segítése és az egymásra figyelés jegyében; mese- és olvasmányélmények értelmezése; szerepjátékok, dráma-szituáció, bábjáték, körjáték, báb, díszlet és jelmezkészítés; ábrázolás technikák fejlesztése, illusztrációk készítése. Az Első Képeskönyvem megalkotása. „Happy Day” címmel játékos angol foglalkozások Busa Orsolya Tanárnővel. Diafilmvetítés. Színház és bábszínház. Szabadon választott, kreatív kézműves délutánok „Kreatív Kezek” címmel, ahol a gyermekek más-más technikákat ismerhettek meg. Közös tábori szurkolás az Olimpián szereplő magyar sportolóknak, erősítve a gyermekek magyarságképét.

Tábori programunk fő állomásaként az önálló, életkornak megfelelő drámaszínházi és bábszínházi előadások álltak, melyeket a táborlakó gyermekek sajátos önkifejező technikákkal adtak elő.

Ingyenes táborunkkal, mi könyvtárosok mindannyian egy életre szóló, léleksimogató nyári könyvtári élményt, ajándékot kívántunk átadni a gyermeki szívekhez.

Táborlakóink névsora:

Bíró Blanka, Bozóki Borbála, Bozóki Fanni, Bozóki Lilla, Gál Marcell, Harcsa- Halász Csenge, Hegedűs Réka, Horváth Szana, Jójárt Panna, Kakuk Marcell, Nárai Nóra, Németh Helga, Pellikán Patrícia, Szabó Vivien, Szávuj Hanna, Szávuj Minna, Szávuj Zorka, Szekeres Kamilla, Túri Panka, Zelei Janka, Rékasi Réka, Molnár Ronett.

Minden táborlakó gyermek nevében köszönetünket fejezzük ki: Dr. Török Lászlóné könyvtárosnak, táborvezetőnek a lelkiismeretes, magas színvonalú munkájáért, szervező munkájáért, Iványiné Földi Ágnes könyvtárosnak a kézműves foglalkozások vezetéséért, valamint köszönjük minden könyvtáros kolléga támogatását!

Köszönjük Busa Orsolya Tanárnőnek a vidám angol foglalkozásokat!

Köszönet Vékony Ramóna egykori táborozónak az új ötlet megvalósításáért, mellyel gazdagította kreatív műhelyünket!

Köszönetünket fejezzük ki a Szülőknek, hogy ilyen szép számmal szavazták meg nekünk bizalmukat, hiszen az érdeklődőkkel és látogatókkal együtt közel 80 gyermek vehetett részt immár hagyománnyá vált táborainkban!

Köszönjük a szülői felajánlásokat, köszönjük Vadkerti Tóth Rita felajánlását, Pellikánné Melindának a tábor lehetőségeiről szóló, jövőbemutató lehetőséget, mellyel a helyi üdülőfaluban és kistérségi fesztiválokon a tehetséges gyermekek, táborozók fellépését célozzuk meg!

Köszönetünket fejezzük ki további Támogatóinknak: Majsa Lapnyomdának és Szekeres Bélának, a Vasút Étteremnek, Vargáné Erzsikének és Dolgozóinak, a Fókusz Takarékszövetkezetnek, Angyalné Gulyás Anitának, Kiskunmajsa Város Önkormányzatának!

Köszönjük partnerintézményeink támogatását: az Arany János Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde és a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde segítségét! Köszönjük a tábor népszerűsítésében nyújtott támogatást a Konecsni György Kulturális Központnak és a Tourinform Irodának!

Köszönjük médiapartnereink segítségét, mellyel a folyamatos információk, élménybeszámolók eljuthatnak a nyilvánossághoz, köszönet a Majsai Közlöny Szerkesztőségének, a Kunsági Hírlap Szerkesztőségének, a Catel-TV Szerkesztőségének, a majsainfo.hu Szerkesztőségének!

Jövőre is várunk szeretettel minden kedves táborozni vágyó kicsit és nagyot, leendő táborlakót a kiskunmajsai Városi Könyvtár Mese - Olvasó, Báb- és Dráma Táborában!

A Városi Könyvtár táborairól, rendezvényeiről további információkat kaphatnak a www.vkmajsa.hu honlapunkon!

 Balog Katalin

helyettesítéssel megbízott igazgató

Városi Könyvtár

thumb_1 thumb_2 thumb_3

thumb_4 thumb_5 thumb_6

thumb_7 thumb_8 thumb_9

thumb_10 thumb_11 thumb_12

thumb_13 thumb_14 thumb_15

thumb_16 thumb_17 thumb_18

                                                      thumb_19

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022