www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2011
 
 

Események, rendezvények 2011

Tábori információ

Nyomtat

Tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy Olvasó- és drámatáborunk, valamint Mese- és bábtáborunk létszáma betelt!

Kérjük, nézzenek szét nyári programjaink között!

Bővebben

Helyismereti óra a könyvtárban

Nyomtat

2

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola 8.a és 8.b osztályai helyismereti foglalkozáson vettek részt a könyvtárban. 

 

 

Bővebben

Olvasni öröm

Nyomtat
2

Olvasni öröm: könyvajánlónk a könyvtárból 

 

 

Bővebben

Ringató a könyvtárban!

Nyomtat
ringatoplakat

Ingyenes Ringató foglalkozásra várunk minden érdeklődőt 2020. október 1-jén 9.00 órára!

 

 

 

Bővebben

Egészségvédelem a könyvtárban

Nyomtat
thumb allapotfelmeres2019 2

Prevenciós előadást hallgathattak azok az érdeklődők, akik a hőség ellenére is vállalták az ismeretterjesztő előadást - egészségükért.

Bővebben

Kiskarácsony a könyvtárban

Nyomtat
thumb_1

Muzsikaszó fogadta a gyerekeket, szülőket és az idelátogatókat 2011. december 20-án a könyvtárban. A „Kiskarácsony” kezdetét vette, zenével, dalokkal, mesékkel. Az ünnepi hangulatot fokozta az ajándékok egyéni elkészítése, hiszen: -„kapni jó, de adni is”- vallották a sürgölődő gyerekek, nekigyürekezve a munkának.

 

Bővebben

Az én Caminom

Nyomtat
thumb_2

December 15-én egy esős nap végén, amikor azért a majsai sár - a spanyollal ellentétben - nem nehezítette mázsás súlyúvá a vendégek csizmáját, a Városi Könyvár Bemutatjuk című sorozatának vendége Balázsné Franciska volt. Valóban lélekemelő élménybeszélgetés részeseivé váltak azok az érdeklődők, akik kíváncsiak és nyitottak voltak az El Camino zarándokutat végigjárt előadó igaz történetére. Balog Katalin és Dr. Török Lászlóné felkészült és érzékeny beszélgetőtársakként kérdezték Franciskát az út részleteiről.

Bővebben

Betlehemi történet - a pécsi Márkus Színház előadása Kiskunmajsán

Nyomtat
thumb_6

A kecskeméti Katona József könyvtár Gyermekek hónapja rendezvénysorozatában a majsai Városi Könyvtár vendége volt a pécsi Márkus Színház december 15-én délelőtt. Betlehemi történet címmel humoros népi bábjátékot láthattak a nézők. A művészeket és a gyerekeket Balog Katalin, a könyvtár vezetője köszöntötte.

 

Bővebben

"Száncsengő csinglingling..."

Nyomtat
thumb_6

2011. december 8-án Száncsengő csinglingling címmel zenés, verses kézműves foglalkozást tartottunk a könyvtárban. A gyerekeket Balog Katalin, a könyvtár vezetője köszöntötte. Több mint 50 kisgyerek készített saját Mikulást, karácsonyi díszt a Mikulás néni vezetésével, aki nem más volt, mint dr. Török Lászlóné Edit könyvtáros.

 

Bővebben

Vajon van-e a könyvtárban egér?

Nyomtat
thumb_6

KÖNYVTÁRI OLVASHOW - internetes olvashow

A Katona József Könyvtár "Internetes olvashow" címmel megyei művelődési játékot hirdetett ez év tavaszán. A  játékra olyan Bács-Kiskun megyei háromfős csapatok jelentkezését várták, akik szeretnek együtt játszani, szívesen próbára teszik olvasottságukat, tudásukat, fantáziájukat. Az "Internetes olvashow" egy-egy fordulójában remek olvasmányokhoz, érdekes történetekhez kapcsolódó kérdésekre kellett  választ keresni könyvekben és az interneten  megtalálható információk segítségével. Szükség volt alkotókedvre, időnként ügyes kezekre is.

Bővebben

Értékes újdonságok a könyvtárban

Nyomtat

Szeretettel és nagy örömmel tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy a kiskunmajsai Városi Könyvtár  rendkívül értékes újdonságokkal, különlegességekkel várja Önöket!

Intézményünk számára 2 pályázati lehetőség is nyílt arra, hogy könyvállományát megújítsa: nevezetesen a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megszületett Márai-program, valamint a TINTA Könyvkiadó által meghirdetett Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázat segítségével.

Bővebben

„Beszéljünk Egymással, Tanuljunk Egymástól”

Nyomtat
thumb_6

A Városi Könyvtár beszámolója az Országos Könyvtári Napokról. Könyvtárak összefogása a tudásért: Öröklődő tudás - élő emlékezet; Játékkal és tanulással a tudásért.

 

Bővebben

'A tiszta szívvel tenni akaróknak'

Nyomtat
thumb_12

„BÁRHOVÁ ÁLLÍT IS AZ ÉLET, IGYEKEZZ MINDIG ÖNMAGADAT ADNI SZÁMÍTÁS NÉLKÜL, ÁLDOZATOS SZERETETTEL. A SZERETET ÉS ÁLDOZAT TESZI AZ EMBER ÉLETÉT ÉRTÉKESSÉ.”-ezt a gondolatot ragasztotta írómappájára sok –sok évvel ezelőtt Horváth István, Pista bácsi, hogy ennek a szép gondolatnak a jegyében tudjon élni,s továbbadni értékrendet, tartást, lokálpatriotizmust, környezetének, lakóhelyének.

Bővebben

A Népmese Napja

Nyomtat
thumb_0

A népmese az olvasás táltos lova


Kulturális és lelki örökségünk ápolása, továbbadása egészségünk záloga. Múltunkban gyökerező jelenünk a jövőnk legerősebb tartópillére. Állandóan jelenvaló, az egyes generációk értelmezésében újra feléledő és újjászülető népmeséink fényes példái az átörökítésnek, a túlélésnek. Bennük rejteznek kincseink és titkos erőink.

Bővebben

Óh Te gyarló emberiség

Nyomtat

 

thumb_3

2011. szeptember 15-én a Városi Könyvtár Olvasó Sarok sorozatának vendége Kakas József volt, aki Óh Te gyarló emberiség című könyvét mutatta be a kiskunmajsai közönségnek.

Bővebben

Malawi: The warm heart of Africa; Malawi: Afrika szíve

Nyomtat

thumb_2

Malawi: Az orrszarvúak nyomában címmel tartott útibeszámolót Gyöngyi Krisztián és Bedő Orsi a Városi Könyvtárban, a Bemutatjuk című sorozat első programja keretében szeptember 3-án szombaton 17 órai kezdettel.  Az útibeszámoló során az előadók beszélgető partnerei Balog Katalin és Dr. Török Lászlóné voltak.

 

Bővebben

EU-sátor

Nyomtat
thumb_1 A Városi Könyvtár és a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Europe Direct Európai Információs Pontjának közös programja valósult meg a Főtéri Sokadalomban 2011. szeptember 3-án.

 

Bővebben

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a könyvtár részére ajándékozott folyóiratok

Nyomtat

A Nemzeti Kulturális Alap Könyvtári Szakmai Kollégiuma támogatásával, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. segítségével a kiskunmajsai Városi Könyvtár részére ajándékozott folyóiratok listája:


Bővebben

Játékos szünidei foglalkozás

Nyomtat
thumb_3

Csipak Marika néni vezetésével kézműves foglalkozás volt a könyvtárban augusztus 10-én. Ez alkalommal Marika néni borosüveg dugókból készített alkotásokat.

 

 

Bővebben

Nyári Olvasótábor 2011. július 25-29.

Nyomtat

thumb_21

Idei olvasótáborunk második csoportjában néhány ovis mellett inkább a 8-13 éves korosztály vett részt. Képeink a tábor hangulatát idézik, hiszen a nagyobbak itt már komoly és víg drámajátékokban vettek részt. Nagy lelkesedéssel írták a forgatókönyveket, osztották és írták a szerepeket, próbálták a dialógusokat.

 

Bővebben

Nyári Olvasótábor 2011. július 11-15.

Nyomtat
thumb_18 Az idei Olvasótábor első csoportjának résztvevői játékos formában ismerkedtek a könyvek világával, az olvasás-szövegértés, én-kép erősítés, kommunikáció, konfliktuskezelés különböző szerep- és szituációs játékok segítségül hívásával, remek hangulatban, feloldásra kerültek. Csapat-és egyéni feladatok, vetélkedők tették motiválttá a gyermekek egyébként is színes egyéniségét. A csoportos foglalkozások az együttlét közös örömét és kedves barátságokat hoztak össze.
Bővebben

Honismereti táborosok látogatása

Nyomtat

thumb_6

Mint minden évben, az idén is szeretettel várunk olvasóink mellett minden turistát, csoportot, táborozót. A helyi honismereti tábor lakói minden évben felkeresik egyik "állomáshelyként" könyvtárunkat. Az idén sem volt ez másként.

 

Bővebben

Boróka álma

Nyomtat

thumb_csak borka

Vedres FerencVedres-Nagy Ibolya: Boróka álma című könyvének bemutatója volt a Városi könyvtárban 2011. június 16-án. A könyv a szegedi Bába Kiadónál jelent meg az Arany Alapítvány és a Konecsni György Kulturális Központ, Helytörténeti Gyűjtemény és Tájház támogatásával.

 

Bővebben

Az én könyvtáram

Nyomtat

Lezárult a Könyvtári Levelező/Lap Az én könyvtáram címmel kiírt pályázata. Szép számmal készültek pályamunkák, főleg a könyvtár Olvasótáborában részt  vett gyerekek  pályáztak. Köszönet érte! A legjobban sikerült alkotásokat elküldtük a szerkesztőségnek, de az összes rajz kiállításra kerül a Városi Könyvtárban szeptember 30 – október 8. között az Országos Könyvtári Napok keretében. Az újságnak elküldött rajzok alkotói: Csík Borbála, Gál Marcell, Hunyadi Lili, Kertész Izabella, Kertész Karina, Provics Lili, Szabó Vivien, Szabó Zsófia, Szűcs Alexa, Vékony Regina, Zelei Janka.

Bővebben

A Család Elfogadásra tanít

Nyomtat

thumb_p1270029

Székely András, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének munkatársa volt a Városi Könyvtár vendége 2011. május 20-án, TÁMOP pályázatunk záró rendezvényeként.

 

Bővebben

Miféle is a mai magyar irodalom?

Nyomtat
thumb_1

Kukorelly Endre költő, író, esszéista volt a Városi Könyvtár vendége május 5-én. Miféle is a mai magyar irodalom? címmel kötetlen beszélgetésen vehettek részt a kortárs  irodalom iránt érdeklődő olvasók.

 

Bővebben

Az ólombetűtől az internetig

Nyomtat
thumb 7

Izgalmas sajtótörténeti előadásnak voltak részesei azok, akik április 28-án ellátogattak a Városi Könyvtárba. Tapodi Kálmán újságíró Az ólombetűtől az internetig címmel tartott előadást a helyi sajtó történetéről.

 

Bővebben

Versmondó verseny

Nyomtat

A költészet napja alkalmából megrendezett hagyományos versmondó versenyt 2011. április 14-én tartottuk. 21 alsó és felső tagozatos korosztályú diák vett részt ezen a szép versünnepen. Kiskunmajsa, Csólyospálos, Jászszentlászló és Szank legjobb versmondói jöttek el a rendezvényre.

 

Bővebben

A magyar nyelv hete

Nyomtat

A magyar nyelv hete alkalmából a kiskunmajsai Városi Könyvtár kiállítást rendezett a Dózsa György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Beszélni nehéz!-körének meghirdetett pályázatára beérkezett pályaművekből. (Férfi és női viselet a különböző korokban)

 

Bővebben

Berecz András volt a vendégünk

Nyomtat

 

Berecz András Kossuth-díjas nótafa, népmesegyűjtő, folklórkutató, tréfamester és előadóművész volt 2011. április 7-én a vendégünk.

 

Bővebben

„Elveszni, megkerülni” c. pályázat a Csodaceruza Kiadónál

Nyomtat

A kis ló a városban c. mese folytatása

Régen meséltünk a kis lóról – kezdte anya. Hogy van, mi van vele? – A kis ló elveszett az erdőben – jelentette be Tomi. – Elveszett? – döbbent meg anya. – El. Most bolyong. – Bolyong? – Igen. Tomi megsajnálta a kis lovat. – De hazatalál. – De jó! – örült meg anya. – Egy hónap múlva – hűtötte le a lelkesedését Tomi. – Az elég sok idő – ingatta a fejét anya. Mit csinál egy hónapig? – Mindenfélét. Keres magának élelmet. És kivel van? – Senkivel. Mondtam már, elveszett, és egyedül bolyong az erdőben. Tominak fogyni kezdett a türelme. – Legyen inkább egy hét – próbálkozott még egyszer anya. – Nem. – Tomi mérges lett. Vesszen el! Egy hónapra. – Rendben – mondta anya. Vesszen el. Mi történt vele, miért veszett el?

Bővebben

A játéktól az olvasásig a Neten

Nyomtat

Internet Fiesta a könyvtárakban

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával - immár 12. alkalommal rendezte meg az Internet Fiestát a könyvtárakban, 2011. március 21-28. között. Rendezvényeink kapcsolódtak a Családi olvasás éve kampányhoz.

Bővebben

Új generációs gyermekek Magyarországon, alkotásaik tükrében

Nyomtat

2011. március 3-án a kiskunmajsai Városi Könyvtár vendége volt Pállay-Kovács Szilvia vizuálisművészet tanár, festőművész, lélekgyógyász.

 

 

Bővebben

Mesemondók Kistérségi Találkozója és a Lyra Együttes előadása

Nyomtat

 

A Mesemondók Kistérségi Találkozóját 2011. február 3-án rendeztük meg a kiskunmajsai Városi Könyvtárban. Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa és Szank általános iskoláinak legjobb mesemondói vettek részt a megmérettetésen.

 

Bővebben

OLVASNI JÓ! : olvasásnépszerűsítő foglalkozások felső tagozatosoknak - felhívás

Nyomtat

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

A kiskunmajsai Városi Könyvtár Olvasni jó! címmel olvasásnépszerűsítő foglalkozásokat szervez „A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében” című projekt keretében felső tagozatos gyerekeknek.

Bővebben

MESÉLNI JÓ! : olvasásnépszerűsítő foglalkozások alsó tagozatosoknak - felhívás

Nyomtat

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

A kiskunmajsai Városi Könyvtár Mesélni jó! címmel olvasásnépszerűsítő foglalkozásokat szervez „A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében” című projekt keretében alsó tagozatos gyerekeknek.

Bővebben

UTAZÁSOK SOK FILMMEL, FOTÓVAL, KÖNYVVEL - felhívás

Nyomtat

A kiskunmajsai Városi Könyvtár szeretettel vár minden kedves érdeklődőt „A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében” című projekt keretében az Utazások sok filmmel, fotóval – nem csak nyugdíjasoknak című programsorozatára.

Bővebben
 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022