www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2011 Nyári Olvasótábor 2011. július 25-29.
 
 

Nyári Olvasótábor 2011. július 25-29.

Nyomtat

thumb_21

Idei olvasótáborunk második csoportjában néhány ovis mellett inkább a 8-13 éves korosztály vett részt. Képeink a tábor hangulatát idézik, hiszen a nagyobbak itt már komoly és víg drámajátékokban vettek részt. Nagy lelkesedéssel írták a forgatókönyveket, osztották és írták a szerepeket, próbálták a dialógusokat.

 

 Voltak díszlet - és jelmeztervezők, rendezők. A szituációs játékok, arc- és testbeszéd technikák mellett, a bábkészítés rejtelmeivel ismerkedtek meg a táborlakók. A zárónapon nagy volt az izgalom itt is, hiszen meghívott szülők, nagyszülők, barátok előtt adták elő a csapatok a dramatizált jeleneteiket, illetve a bábjátékot. Örömmel láttuk, hogy nagy barátságok születtek egymással és a könyvekkel is, hasznosan forgatták és sokan újra-, vagy beiratkoztak a könyvtárba. Jó volt látni, ahogyan napról-napra, mint egy virág a bimbótól a virágzásig, a gyerekek is levetkőzték gátlásaikat, szorongásaikat, félénkségüket. Ebben az oldott, vidám hangulatban segítették egymást a játékos foglalkozásokon keresztül a gyerekek.

A szerepekbe bújva, mindenkiből elővarázsoltuk a saját személyiségét, ez volt a legnagyobb élmény számunkra, amit adhattunk. Amit kaptunk, mi könyvtárosok: A bizalom a szülőktől, hogy elhozták táboroztatni gyermekeiket. A helyi iskolák mellett a csólyospálosi, szanki, jászsszentlászlói iskolákból is sokan látogattak hozzánk, de voltak Budapestről, Szegedről és más városokból itthon nyaraló unokák, akiket a majsai nagyszülők hoztak könyvtárunkba. A gyermekek mindennapi kacaja, az önfeledt játék öröme, ahogyan a mesében is: a varázslat sikerült, óperencián innen és túl egy hétig vigadtunk. A búcsúzó ölelések nehéz pillanatokat is adtak, megszerették, megszerettük egymást kamaszok, felnőttek. Voltak cím, e-mail és mobilszám cserék, és a Viszontlátás reménye jövőre, III. Olvasótáborunkban.

Útravalóul:”Te nem akárki vagy. Egy nevet viselsz, téged meg lehet szólítani, csak terólad van szó, amikor a nevedet mondom, mással összetéveszteni nem lehet. Nevedben közelség van, benne cseng életed egész története. A neved téged jelent, a te gondolataidat, tetteidet. A te neved szép és jó-akárcsak TE magad.”- higgy magadban!

A tábor névsora: Agócs Noémi, Angyal Viktória, Balogh Daniella, Bíró Blanka, Bozóki Fanni, Bozóki Lilla, Dobák Adrienn, Dobák Eszter, Farkas Fanni, Fejes Fanni, Gera Gréta, Gyovai Rebeka, Gyuris Bodza, Gyuris Eszter, Gyuris Réka, Hunyadi Lili, Kasza Márk, Molnár Ákos, Patyi Petra, Poliák Vanessza, Provics Lili, Szabó Vivien, Szekeres Kamilla, Szigeti-Pap Milán, Szűcs Alexa, Szűcs Tibor, Tábori Eszter, Tóth Karina, Túri Panka, Vékony Regina.

A csapatok: Egeresztikus csapat, Voldemortok csapata, Artur és a Villangók csapata, Törpök csapata, Spongyák csapata, Hercegnők csapata.

Köszönettel tartozunk Busa Orsolya angol nyelvi tanárnőnek, aki a napi játékos nyelvórákat tartotta kreatívan és hangulatosan. Továbbá Csipak Marikának, aki a délutáni szabadfoglalkozások keretében a kézműveskedés rejtelmeibe vezette be az érdeklődő gyerekeket.

Köszönjük a kollégáknak: Áginak, Mártinak, Heninek a helytállást, Icukának a gondoskodást.

Balog Kata és Törökné Kuklis Edit táborvezetők

thumb_1 thumb_4 thumb_5

thumb_6 thumb_7 thumb_8 

thumb_10 thumb_11 thumb_12

thumb_13 thumb_15 thumb_16

thumb_17 thumb_19 thumb_20

thumb_21 thumb_22 thumb_23              

 
 
 
 
left direction
right direction
Szikora Ádám költő 2018-ban
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban