www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2013
 
 

Események, rendezvények 2013

'Az emberi beszéd semmivel sem pótolható'

Nyomtat
thumb 11   

A Városi Könyvtárban működő Babakuckó családbarát programsorozatban vendégünk volt: Péter-Szabóné Kakuk Márta logopédus 2013. december 12-én. 

Bővebben

Babakuckó

Nyomtat
thumb 12   A Városi Könyvtár Babakuckó családbarát programsorozatának legutóbbi találkozásán 2013. november 21-én a babaápolás témáját választottuk. Meglepetés vendégeink Pálfi Anita és Szarka Adrienn kisgyermek nevelők voltak, akik a Ciróka Bölcsődéből látogattak el hozzánk. Anita és Adrienn sok információval készült, melyek közt a szakirodalom által javasolt tanácsok és a gyakorlati praktikák egymást kiegészítve szerepeltek.
Bővebben

A Ciróka Bölcsődések látogatása könyvtárunkban

Nyomtat
thumb 12bolcsisek 

„MESE, MESE MÁTKA, PILLANGÓS MADÁRKA.

INGÓ-BINGÓ RÓZSA, TE VAGY A FOGÓCSKA!” …és  hasonló  mondókákkal,dalocskákkal, körjátékokkal vártuk az apróságokat a könyvtár gyermekbirodalmában. Rendhagyó és örömteli délelőttöket töltöttünk együtt városunk bölcsődéjének kis lakóival.  A  két  intézmény  közös  terve  valósult  meg  azzal a  nemes szándékkal, hogy a legkisebb gyermekek frissítő sétáik során a környezettel ismerkedve térjenek be hozzánk.  Kicsit megpihennek, s közben játékosan ismerkednek a babairodalommal is. A családbarát környezetben gyorsan feloldódtak a gyerekek, és a kedves gondozó nénikkel  közösen  mondókáztunk, körjátékoztunk, mesejátékoztunk. 

Bővebben

Gyermekelőadás a Városi Könyvtárban

Nyomtat
sn1   
Bővebben

ÖKO Napok a Könyvtárban 3.

Nyomtat
thumb 6  
Bővebben

ÖKO Napok a Könyvtárban 2.

Nyomtat
 thumb 3

 

 

Bővebben

ÖKO Napok a Könyvtárban

Nyomtat
 thumb 6  A Napsugár Óvoda kis óvodásai játékos környezetvédelmi, természetismereti foglalkozásokon vesznek részt a kiskunmajsai Városi Könyvtárban. A novemberben és decemberben zajló programsorozatra minden csoport ellátogat hozzánk. A foglalkozásokon a könyvtár adta lehetőségekkel próbáljuk a gyerekeket a környezet védelmére, szeretetére nevelni. ÖKO-meséket olvasunk, bábozunk, egyszerű játékokat készítünk újrahasznosított anyagokból. 
Bővebben

Gazdálkodj okosan!

Nyomtat
thumb 7 

A Takarékossági Világnap alkalmából 2013. október 31-én a Fókusz Takarék kiskunmajsai fiókjával közös játékot rendeztünk. A szép számban összegyűlt gyerekcsapat a Gazdálkodj okosan! társasjáték modern változatában próbálhatta ki taktikai és pénzügyi képességeit. A 4 csapat legügyesebb versenyzője a Fókusz Takarék ajándékcsomagjában részesült. 

Bővebben

Egy éves születésnapját ünnepelte a Városi Könyvtár családbarát közössége a BABAKUCKÓ!!!

Nyomtat
thumb 7 

Közel ötven fővel ünnepelhettünk, aprókkal és pocaklakóval, kispapával és sok-sok boldog anyukával. Az elmúlt egy év eseményeit elevenítettük fel, hiszen az idő nemcsak a vezetőknek hozott változásokat, hanem a babák, családok, hölgyek életében is. Lettek új kismamáink és elköszönő édesanyák éppúgy, mint karon ülő csecsemőből bátran lépegető picur. Sokan visszamentek dolgozni, és óvodások lettek gyermekeik. Az idő múlását ezek az értékes pillanatok is jelzik  … csecsemőből  bölcsikések, óvodások lesznek, az édesanyákból pedig - fő élethivatás mellett - dolgozó nők.  

Bővebben

Babakuckó

Nyomtat
thumb 6 

Ezzel a hangulattal Vártunk Mindekit Szeretettel október 24-én 10 órakor a Városi Könyvtár Babakuckójának 1 éves születésnapi partijára!

 

Bővebben

A Népmese Napja a Városi Könyvtárban

Nyomtat
 thumb 1  

2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30.Benedek Elek születésnapja – legyen a népmese napja.

Bővebben

Könyvtárak az emberi kapcsolatokért – Országos Könyvtári Napok 2013. október 7-13.

Nyomtat
thumb 13 

 Élménydús, szép hetet tudhatunk magunk mögött, remélem, nemcsak mi, könyvtárosok gondoljuk így, hanem mindenki, aki ellátogatott hozzánk ez alatt az egy hét alatt. Kedden (október 8-án) délelőtt a gyermekrészlegen berendeztünk egy kis családi sarkot, Családi kört, ahová egész nap vártuk a játékos kedvű családokat, gyerekeket. Az olvasás mellett lehetett búgócsigázni, activityzni, sakkozni, társasjátékozni, memóriakártyával játszani, bábozni.   

Bővebben

Babakuckó Babaház, benne éppen mit találsz?

Nyomtat
thumb 9 

...sok-sok boldog babát és mamát…válaszolnánk.  Lassan egy éves szülinapi tortáját készítik közösen a klubtagok a kiskunmajsai Városi Könyvtárban, amelyre szeretettel várnak mindenkit. Kismamákat, kispapákat, cseperedő babákat 

 

Bővebben

EU-sátor

Nyomtat
 thumb 4  

A Városi Könyvtár és a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Europe Direct Európai Információs Pontjának közös programja valósult meg a XXI. Főtéri Sokadalomban 2013. szeptember 7-én.

Bővebben

Találkozás: a szeretet, a béke és a barátság jegyében

Nyomtat
thumb 7 

 A Városi Könyvtár vendége volt Sriyal Fernando Sri Lanka-i világutazó 2013. augusztus 6-án, egy több évtizedes szép kiskunmajsai barátság kapcsán. Sriyal a Föld számos országában megfordult már, sokszínű élményeiről megtudhattunk részleteket is - jelenleg Hollandiában él családjával – de szívében mindig Sri Lanka-i marad, és erősen képviseli országa kultúráját, értékeit.

Bővebben

VI. Nyári Olvasó- és Drámatábor a Városi Könyvtárban

Nyomtat
 thumb taborkep

 

 CSODÁK PEDIG VANNAK! S-igaz, varázspálca, varázsige és 45 gyermek játéka kellett hozzá. Egy hétig a játéké volt a főszerep a könyvtárban, ahol minden táborlakó kedvére alkothatott, báb-és drámajátékozhatott. ”A  JÁTSSZUNK  SZÍNHÁZASDIT!” –nagy sikert hozott. 

 

Bővebben

V. Nyári Mese- és Bábtábor a Városi Könyvtárban

Nyomtat
thumb 24 

 A majd negyven fős gyereksereg vidám és játékos hangulatban töltött el egy hetet a szünidőből. Az egész napos táborban barátságok szövődtek; a mesék birodalmát bebarangoltuk az Óperencián innen és túl. A könyvek és a gyermeki fantázia segítségével ” színházasdit” játszottunk.

 

Bővebben

A Honismereti tábor látogatása

Nyomtat
thumb 3

 A HONISMERETI TÁBOR lakói ebben az esztendőben is egyik állomáshelynek választották könyvtárunkat 2013. június 20-án. Örömmel vártuk a csapatot, hiszen számunkra is fontos, minél több diák ismerkedjen meg a Városi Könyvtár lehetőségeivel. 

Bővebben

Ünnepi könyvhét a Városi Könyvtárban

Nyomtat
thumb unnepikonyvhet  

Az Ünnepi Könyvhetet 1929 óta, Supka Géza eredeti javaslatának szellemében, az alapító Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szervezi. A könyvhét 5 napig, csütörtöktől hétfő estig tart. A 84. Ünnepi Könyvhét és a 12. Gyermekkönyvnapok 2013. június 6-10. között került megrendezésre. Az Ünnepi Könyvhét - nyolc évtizedes hagyományának megfelelően - elsősorban a kortárs magyar irodalom közreadásának ünnepe. 

 

Bővebben

Összetartozás ma is

Nyomtat
 thumb 10

„Építsünk hidat, tiszta szavakból, határok fölé…”

 (Nyerges Attila)

Az Összetartozás Napja alkalmából 2013. május 30-án különlegesen szép hangulatú irodalmi dalest dallamai csendültek fel a kiskunmajsai Városi Könyvtárban. Itt élő és Magyarország határain kívül élő magyar előadók összetartozásunkban megerősítő megzenésített verseket adtak elő.

Bővebben

Vakációra mentek a Babakuckósok!

Nyomtat
 

Nyári szünet előtti utolsó találkozásra jöttek össze a Városi Könyvtár Babakuckó családbarát tagjai. A kötetlen beszélgetés Kiss Katika védőnővel a nyár égető kérdéseiről szólt: strandolás, utazás, kánikula, nyári betegségek, kirándulások és veszélyei (pl.: kullancs és különböző csípések). 

Bővebben

Palántázó palánták

Nyomtat
thumb 9

Az idén is tartott ZÖLD NAPOT a Városi Könyvtár. A helyi Napsugár Óvoda Katica, Méhecske, Szitakötő és Pillangó csoportjaiból látogattak el hozzánk a kis palánták Patyiné Sugár Éva óvónő vezetésével.

 

Bővebben

Nyuszi ült a fűben – és olvasott

Nyomtat
 thumb 3  A „Családi majális a Híd parkban” elnevezésű jótékonysági rendezvényhez csatlakozott a kiskunmajsai Városi Könyvtár is.  2013. május 1-jén a majálison több százan ünnepeltek együtt. Családok, civil egyesületek, vállalkozók, kézművesek és önkéntesek szórakoztatták a nagyérdeműt. 

Bővebben

Fél éves a Babakuckó!

Nyomtat
thumb 9

Szép számmal ünnepeltük családbarát sorozatunk féléves évfordulóját a forró tavaszi nap ellenére. Balog Katalin könyvtárvezető ünnepi megnyitója után okunk volt az ünneplésre. Oklevéllel köszönthettük Csikós Bencét, a Babakuckó II. újszülöttjét, valamint büszke szüleit, egyben első megjelent kispapánkat. Nagyon büszkék voltunk rájuk, hiszen példát mutatnak arról, hogy az apukáknak is jelentős részük van a gyermeknevelésben.

Bővebben

A titkok kertje avagy a kulisszák rejtelmei...

Nyomtat
thumb 1 2013. április 25-én csütörtökön délután rendhagyó beszélgetésre, közönségtalálkozóra került sor a kiskunmajsai Városi Könyvtárban. Balog Katalin könyvtárvezető ünnepélyes hangvételű megnyitójában köszöntötte az idelátogatókat, felkérve Faludi Éva irodalomtanárt, a színdarab és a mű hiteles ismerőjét, legyen az est házigazdája.
Bővebben

Költészet napi versmondó verseny

Nyomtat
thumb 10  Április 11-én, a költészet napján versmondó verseny volt a kiskunmajsai Városi Könyvtárban. Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Szank és a környező városok majsai diákjai vettek részt rendezvényünkön. 
Bővebben

Portyázó magyarok: a krími Tatárföldtől Moszkváig

Nyomtat
thumb 3

Két portyázó majsai fiatalember, Bors Csaba és Jeremiás László tartott izgalmas útibeszámolót 2013. március 21-én a kiskunmajsai Városi Könyvtárban. 

Bővebben

Játékos fejlesztés a Babakuckóban

Nyomtat
 thumb 6

A kiskunmajsai Városi Könyvtár rendhagyó programot tudhatott magáénak. A család-barát program keretében ősszel létrejött BABAKUCKÓ programok a tavasz jöttével, első szakmai előadóját is köszönthette.

Büszkén számolhatunk be, hogy ez alkalommal elfogadta meghívásunkat Tobak Orsolya P.hd, a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karának adjunktusa és ,,Játékos fejlesztés korai gyermekkorban” című előadásával színesítette a foglalkozásunkat.

Bővebben

Az aztékok és maják földjén, Mexikó

Nyomtat
thumb 6 

Juhász István és dr. Kis Klára képes élménybeszámolója a kiskunmajsai Városi Könyvtárban

Azték és Maja kincsekkel lett gazdagabb azoknak a lelkivilága, akik ellátogattak a Városi Könyvtár „ ÉRTÉKEINK …. sorozat ” legutóbbi rendezvényére. A majd száz fő érdeklődő is mutatta, szép este elé nézünk, van igény a kulturális, irodalmi, történelmi és természeti gyöngyszemek közti időutazásokra. 

Bővebben

Babakuckó 3.

Nyomtat
thumb babakucko3

2013. január 31-én, babakacagástól hangos hangulatban újra megrendezésre került a Babakuckó idei első, családbarát klub foglalkozása ,,Nevelésünk titkai” címmel a kiskunmajsai Városi Könyvtárban.

Bővebben

Mesemondók Kistérségi Találkozója

Nyomtat
thumb 7

Január 30-án tartottuk Csólyospálos, Jászszentlászló, Kömpöc, Kiskunmajsa és Szank legjobb mesemondóinak találkozóját a kiskunmajsai Városi Könyvtárban. Húsz kisgyerek mutatta meg tehetségét a zsűri és a szép számú közönség előtt. 

Bővebben

A Magyar Kultúra Napja a könyvtárakban

Nyomtat
thumb kmpc

1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc  nemzeti imádságunk, a Himnusz írását. 1989 óta ezen a napon a Magyar Kultúra Napját ünnepeljük. A kiskunmajsai Városi Könyvtárban az ünnep tiszteletére könyvkiállítást rendeztünk a könyvtár legújabb magyar szerzők által írt dokumentumaiból. Ezzel is szerettük volna felhívni a figyelmet a kortárs magyar írókra.

Bővebben

"A kiskunmajsai Városi Könyvtár képzési szerepének erősítése" c. pályázat tevékenységeinek bemutatása

Nyomtat
thumb 5  TÁMOP pályázatunkat novemberben kezdtük megvalósítani. Fókuszban a szövegértés-fejlesztés áll. Közvetlen célunk a közoktatásban résztvevő különböző korosztályú hátrányos, valamint halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek iskolai sikerességének elősegítése, a társadalmi hátrányok okozta sérülések feloldása.
Bővebben
 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022