www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények KönyvTalálka a szökőkútnál
 
 

KönyvTalálka a szökőkútnál

Nyomtat
1

Ünnepi Könyvhét Kiskunmajsán is.

A Kiskunmajsai Városi Könyvtár munkatársai újszerű programmal készültek:

KönyvTalálka a zenélő szökőkútnál

Maradjon érték a könyv!

 

 A Kiskunmajsai Városi Könyvtár jó állapotú, leselejtezett könyveiből 200,- Ft/egységáron kiárusítást szervez. Jó hír a könyvmolyoknak és gyűjtőknek is! Érdemes kilátogatni a könyvtár falak nélkül programjára.  A könyvek mellé meglepetéssel is készülünk: Ládafia kincsei, mesematiné, társasjáték, kötetlen beszélgetések, irodalmi csemegék, zsákban a macska? – hirdettük weboldalainkon az eseményt. A fő rendezvényt a Konecsni György Művelődési Központban rendezték: Kiskunmajsai Népzenei Találkozó és Kóta Térségi és Országos Népzenei Minősítő Kóta Aranypáva címmel az ország minden tájáról érkeztek a résztvevők, versenyzők. A gyönyörű míves ruhák, hangszerek és fiatalok, idősek forgataga, színesítette a Főtér hangulatát, sőt csodálatos hangszerek keltek életre, dalos pacsirták hangját és finom muzsikát fújt a szél is. Könyvbemutatót, fotó kiállítást és hangszerbemutatót is láthattak az érdeklődők a minősítő versenyzőinek előadásai mellett. Így Kiskunmajsán is kulturális hétvége résztvevői lehettek a lakosság a kistérség és a turisták is. A hagyományok, a kultúra színes palettája és a könyvünnep értékes napja, - hétvégéjének adott otthont Kiskunmajsa városa.

A találka Vadkerti Rita intézményvezető ötlete és segítő kivitelezése nyomán jöhetett létre. Formabontó stílusban, mégis nagyon népszerű lett a „könyvszekér” – nem könyvszekrény :-), amint a Főtéren a szökőkút mellett látványelemként újra hasznosítottunk, könyvek válogatására. Hozzá mesepad, és szelfiPont társult. Örömmel láttuk, hogy vitték a könyveket, kincsvadászat volt, gyűjtőknek, diákoknak, idősebbeknek. A maradjon érték a könyv!  - az maradt.

A nagy sikerre való tekintettel, a „könyvÉrtékesítést” folytatjuk könyvtárunkban.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel! Nincs kötöttség, nem szükséges a könyvtári tagság.

Információ: www.vkmajsa.hu ; 06/70 510-8074

1 2 3

4 5 6

7 8 9

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022