www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Visszatekintő 2022
 
 

Visszatekintő 2022

Nyomtat
4

Boldog új esztendőt kívánunk olvasóinknak, könyvtárhasználóknak, látogatóknak, vendégeknek!

Mint, mindannyian – így a könyvtár munkatársai is visszatekintettünk a 2022-es év pillanataira.

Rendezvények – könyvek - közösségek – élmények - helyismeret – mesevilág.

Mi történt velünk 2022-ben? 

 Megújult könyvtárba köszönthettük látogatóinkat. Számos új könyvel örvendeztethettük meg olvasóinkat, minden korosztályban.

1

Rendezvényeink ebben az évben a megújult könyvtárban kezdődtek. Számos neves kortárs író, költő, művész, ismeretterjesztő -és közéleti személy volt a könyvtár vendége. Ezen kívül a Helyi Alkotók sorozat és a Majsai Világjárók sorozatot is folytattuk. Több értékes helyismereti kia dvány került bemutatásra és gazdagítja gyűjteményünket. Közben a Tehetségek köztünk vannak sorozat – a prózafelolvasó, mesemondó -és versmondó versenyek mellett a rajzpályázat népmesékről csúcs nevezést hozott, azaz folytatjuk az alkotni vágyók örömére több korosztályban is. Tervezünk „Históriák” -címmel saját írások, emlékezések, történetek, - felhívását is több korosztályban – Régen volt, hogy is volt sorozatokkal együtt.

Mi történt még? Az idősek számára kézműves foglalkozásokat és mesefoglalkozásokat szerveztünk. Kedves meglepetés volt az Idősek Napközis Otthona, a FONI és a Szociális Otthon összefogásából adott zenés-dalos műsorprogram – felejthetetlenül. Így az idei esztendőben is folytatni szeretnénk. Természetesen a lassan 10 éves Ringató foglalkozások, zenés-mondókázók baba-mama találkozók, hétről-hétre benépesítik könyvtárunkat. Így a Babakuckó klub közössége is működik, immár 11 évesek az első babák. Büszkék vagyunk rájuk is.

Közben a kamaszok és felnőttek körében igény alakult ki a hasznos és szórakoztató közösségi együttlétekre -így társasjáték klubunkat szívesen fogadjuk és csatlakozni is ér. Helyismereti könyvbemutatók, foglalkozások, gyűjteménybemutatók mellett helyet kapott az új Irodalmi sétaTÉR, és a Helyi Alkotók bemutatója. Értékes időt tölthetnek a csoportok, érdeklődők a zöld pázsittal, pihenőpadokkal virágzó sziklakerttel rendelkező udvarunkon. Akár esti lámpás programokhoz is a nyári alkonyatban. Az oázis egyben helyszínt ad szabadtéri kiállításoknak, koncerteknek, kreatív mozgás kultúrának és alkotói táboroknak, palántázó palántáknak. A zöld könyvtári programsorozat is folytatódik, kiegészítve a kínált palettát a város szívében.

A gyermekvilág részleg a megújult könyvtárban különleges labirintusokat, öblöket, beszélgető babzsákvarázslatot rejt, ami kedvenc helyszínné vált gyorsan. A meseterem kuckója, bábszínháza, alkotói területe az ovisokat, kisiskolás csoportokat egész évben várta és várja mese-báb dramatikus órákkal – olvasáskultúra játékosan elv elkötelezettségével. A nyári táborok népszerűsége töretlen, várjuk az idei esztendőben is a gyerekeket. Nagyobbaknak könyvtárhasználati/ ismereti és rendhagyó irodalom-, helyismereti-, történelem- és ismeretterjesztő órákat tartunk - de kérésre – oktatási, egészségügyi, szociális intézmények részére is készülünk programokkal. Jeles napokat, néphagyományokat és országos ünnepeket is figyelünk - tárlatokkal, előadásokkal, közönségtalálkozókkal, vagy éppen kitelepedéssel veszünk részt a város életében. Könyveink a megújult terekben kínálják olvasásra magukat, de tematikus polcainkról is válogatunk ajánlókat. Közkedvelt az olvasó sarok a napi sajtók átlapozgatására, találkahelynek, beszélgető saroknak. Diákok és felnőttek szívesen használják számítógépes eszközparkunkat. Szolgáltatásaink mellett a legnépszerűbb az új könyvek előjegyzése, hosszabbítási lehetősége, valamint a könyvtárközi kölcsönzés. Olvasószolgálatunk felkészült és empatikus kiszolgálással várja a betérőket.

Az új esztendőben további innovatív ötletekkel szeretnénk kedveskedni a megszokottak mellett. Hamarosan online kérdőívvel is jelentkezünk! Számít a véleményük, a segítségük. Könyvtári közösségünk a társadalmi szerepvállalásban önkéntes munkákkal vett részt – örömmel. Igyekszünk képezni magunkat, nyitni a világra, közösen Önökkel/Veletek. Kiskunmajsa és Kistérségének a közművelődés szélesebb, minőségi és szórakoztató, színes palettáján ott maradni - Könyvtárak -közösségek - kultúra - érték – élmény – tudás – esélyegyenlőség szellemében.

Kellemes lapozgatást kívánunk a Visszatekintő 2022-es képes összeállításhoz. A teljes anyag megtekinthető a www.vkmajsa.hu és a Kiskunmajsa Városi Könyvtár Facebook oldalára kattintva. Legyenek virtuálisan is a könyvtárunk tagjai! Friss hírek, érdekességek, képes beszámolók otthonról is kényelmesen olvashatók. Látogassanak hozzánk itt is ott is! Várunk mindenkit szeretettel az új esztendőben is!

 

Örömmel értesítjük olvasóinkat, látogatóinkat, partnerintézményeinket:

A 2022-es évben a könyvtár szavazata alapján két csoport győzött.

Az Ifjúság olvasóvá neveléséért cím elnyerői:

Fisiné Bera Mónika tanító néni és osztálya - Szt. Gellért Katolikus Általános Iskola, Kiskunmajsa

Gulyás Ágnes tanító néni és osztálya - Arany János Általános Iskola, Kiskunmajsa

Szeretettel gratulálunk! Az okleveleket eljuttatjuk hamarosan! Köszönjük szépen! Találkozzunk további új és régi csoportokkal 2023-ban is! 

 

Visszapillantó - Élmények 

1 2 3

4

 

Visszapillantó - Gyermekvilág

1 2 3

4

 

 

Visszapillantó - Helyismeret

1 2 3

4 5

 

 

 

Visszapillantó -  Közösségek

1 2 3

4

 

 

Visszapillantó - Rendezvények

1 2 3

4

 

 

 

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022