Home: Events, Programmes Események, rendezvények 2022 Hétköznapok Akadémiája - Klímaválság, Aszály
 
 

Hétköznapok Akadémiája - Klímaválság, Aszály

Print
There are no translations available.

2

Hétköznapok Akadémiája programsorozat az Élhető Kiskunmajsa civilszervezet jóvoltából a városi könyvtár adott otthont.

Fenntartható mezőgazdaság, Klímaválság, Aszály - címmel Tóth Tamás meteorológus szakember (MTVA, OMSZ) és Szépe Ferenc agrármérnök szakember, őstermelő tartott előadást. A téma fontossága a lakosságot is érdekelte.

A könyvtárba meghirdetett rendezvényre annyian voltak kíváncsiak, hogy a bejárati ajtót becsukni sem lehetett. Fülöp Zoltán a rendezvény házigazdájának igaza volt; a jó rendezvény a hitelességen múlik. Bizonyították a meghívott előadók is, Tóth Tamás meteorológus és Szépe Ferenc agrármérnök, agrárszakember. Frenetikus párbeszéd, sziporkázó precizitás és alázatos szakmai elköteleződés, felkészülés, évtizedes tudás jellemezte az estet. A nézők, házigazdák, szervezők, nem csalódtak. Több, mint két órán át - és akkor mèg kérdeztek volna vagy százszor is - tartó interaktív beszélgetést, előadást többször megtapsolta a közönség. Spontán és nagyon elégedetten. Élvezetesen, közérthetően, a témákat nagyon is komolyan feszegetve vették sorra az előadók. Kendőzetlen őszinteség, realitás és alátámasztott mérési eredmények tényével beszélgettek szinte fanatikusan a klímaváltozásról, aszályról, az agráriumot, természetet, élővilágot, gazdaságokat és a társadalmat érintő óriási felelősségről. A jelenről, jövőképről. A közönségkérdések is fontos, mindenkit érintő témákat vetettek fel. Végül Rávai Mónika Kiskunmajsa város alpolgármestere köszöntötte a meghívott vendégeket, s mondott köszönetet a Mindennapok Akadémiája programsorozat szervezőinek, a vendégeknek és a nagy számú érdeklődőknek. Szekeres Béla a rendezvénysorozat megálmodójának pedig köszönet, hogy Kiskunmajsára nagyon sok érzékenyítő programmal – teremt értéket. Közösségeket.

A hazaindulókkal megéreztük a tenni akarást. házi feladatot megkapta lelkiismeretünk. A felelősséget is. Tegyünk, ha picit, ha sokan, de összefogással, szemléletváltással, van reménye a jövőnek!

Így legyen! – a könyvtárosok és olvasók is elgondolkodtak az előadáson. A könyvek, amik körbevesznek a könyvtár polcain, amiben értéket közvetítenek az írók, tudósok, művészek, ismeretterjesztők – alapanyaga a papír. A papírt a papiruszokat anno pedig a fáknak köszönhetjük, mint alapanyag. És akkor ez csak egy gondolatindító…vagy ébresztő (?) mindannyiunk számára. A témához kapcsolódó könyvek, kicsiktől a nagyokig – kérhetőek a könyvtár polcairól.

Várjuk kedves olvasóinkat, könyvtárhasználókat, rendezvényeinkre, az olvasni vágyókat új és klasszikus könyvek kölcsönzésére. Könyvtárhasználóinkat szolgáltatásaink igénybevételére. A közösségi terekben pedig olvasó sarok a napi sajtó és magazinok csendes forgatására. családokat, barátokat, hasznos és kellemes időtöltésre. Zöld udvarunkon pedig a kellemes időben egy sétára, pihenőpadokkal – Dezső László természetfotós kiállításának megtekintésére. Gyerekeknek a Mesepont interaktív tábla ad játékos, mesés kikapcsolódást.

Következő programok és könyvajánlók, helyismereti anyagok a www.vkmajsa.hu és Kiskunmajsai Városi Könyvtár facebook oldalára kattintva is.

1 2 3

4 5 6

7 8 9

10 11

  

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022