Home: Events, Programmes Események, rendezvények 2022 17. Olvasó- és Drámatábor
 
 

17. Olvasó- és Drámatábor

Print
There are no translations available.

 

1

Olvasó- és Drámatábor a könyvtárban

 

 

 1.nap

Első nap megérkezett a kis és nagy csapat. Ismerkedéssel kezdtük a napot, komoly erőfeszítések árán sátrat is állítottunk, majd névjegykártyákat készítettünk. A könyvtári kismaci segítségével játékosan megismertük egy kicsit egymást, névtanulósat játszottunk, majd a középiskolás önkéntes diákok segítségével csapatokat alakítottunk a táborlakókból. A csapatok nevet, címert és csapatinduló versikét készítettek maguknak. Így kezdődött a tábor a Könyvbirodalom, a Cicák, a Katicák, a Hörcsi és a Róka csapat számára.

1 2 3

4 5 6

7 8 9

 10 11 12

 2.nap

A mai nap a könyvekről szólt. Választott mindenki magának könyvet, amit megnézegettünk, beszélgettünk róluk, majd mindenki nekiállt, hogy elkészítse a saját könyvét. Ez a gyakorlat már régi hagyomány a táborainkban (Editke néni honosította meg ezt a szép foglalkozást, akinek a táborból is üdvözletünket küldtük és jó egészséget kívántunk neki ), a gyerekek mindig nagy élvezettel írják, díszítik, rajzolják a könyveket. Nagy segítség volt ismét az önkéntes diákok munkája, a táborlakók pedig hamar befogadták maguk közé a "nagyokat".

Közös játékokkal, társasjátékokkal vezettük le a nagy munka fáradságát, majd délután mindenki bemutathatta a saját könyvét. Gyönyörű, kreatív, színes munkák születtek!

1 2 3

4 5 6

7 8 9

3.nap

Mai napunk a kézműveskedésről szólt. Gyöngyfűzéssel karkötők, nyakláncok, kulcstartók készültek, a nagy melegben jól jött a saját készítésű legyező, de könyvjelzők, hiper-szuper hörcsögrepülő is készült. Nem utolsósorban pedig megtanultunk egy új karkötő készítési technikát, melyet Vajda Tünde kolléganőnk mutatott meg a gyerekeknek. Kicsik és nagyok is lelkesen vetették bele magukat a körmönfonásba.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Tündi segítségét és azt a sok fonalat, amit felajánlott a foglalkozáshoz!

Délután nagyon kedves szakmai meghívásnak tettünk eleget, így a táborozókat kettő óvónéni gondjaira bíztuk, akik kézműves és szabadidős foglalkozást tartottak a gyerekeknek és arcfestéssel is kedveskedtek. Nagyon nagy köszönet a Civilek a Játszóterekért Egyesület képviselőinek, Tóth Zsuzsa és Patyi Irén óvódapedagógusoknak a segítségért! 

1 2 3

4 5 6

 4.nap

 Könyveket már olvastunk is, írtunk is, így nem maradt más hátra, mint a színjátszás, bábkészítés. Ráhangolódáskéntként szobor- és szerepjátékokkal kezdtük a közös munkát, utána pedig bábkészítéssel telt a délelőtt további része. A gyerekek saját fantáziájuk alapján készítették a sík- vagy fakanálbábokat. Előkerültek a különböző ruhaanyagok, gyöngyök, gombok, masnik, fonalak, zseníliák, és a gyerekek lázas munkába kezdtek. Majd, miután készen lettek, történeteket találtak ki a bábokkal. Ez egy nagyon összetett és sok fantáziát és kreativitást igénylő feladat, hiszen amikor a pókemberből és hercegnőből, vagy a focistából, sárkányból és kiskutyából kell egy közös történetet kitalálni, bizony meg kell mozgatni a fantáziát.

 De most is, mint minden évben, a gyerekek nagyon jól vették az akadályt és érdekesebbnél érdekesebb meséket ötlöttek ki.

 Délután a finom ebéd után pihenésképpen fagyiztunk, majd a közeli játszóteret is célba vettük.

 Ismét tartalmas, mozgalmas és kreatív napot hagytunk magunk mögött.

1 2 3

4 5 6

5.nap

A reggeli első ijedelmek után, ami az esőt illeti, mégiscsak összeszedtük a bátorságunkat és nekivágtunk kalandos utunknak a bodoglári Tartósszegfű tanösvénynek. Túráztunk egy jót, tobozokat gyűjtöttünk, tartósszegfűt is láttunk, majd hazafelé megálltunk még egy kis játszóterezésre.

Ebéd után a táborzáró ünnepségre került sor, amikor is elérkezett az az izgalmas pillanat, amikor a csapatok bemutathatták egymás előtt a kitalált bábtörténeteket. Volt izgalom, nevetés, szurkolás... majd pedig a jól megérdemelt oklevelek is kiosztásra kerültek. A tábor most bezárta kapuit egy kis időre, de a könyvtár mindenkit vár továbbra is, aki szeretne visszalátogatni, könyvet nézegetni, kölcsönözni, barátokkal találkozni, vagy esetleg itthagyott valamit...

Köszönjük a szülőknek, hogy ránk bízták gyermekeiket és köszönjük a gyerekeknek is a részvételt és az aktív együttműködést!

Köszönjük Vadkerti Rita intézményvezetőnknek, aki segítő hátteret biztosít mindig a munkánkhoz!

Köszönet Kiskunmajsa városvezetésének, hogy biztosították számunkra az egész heti dottóhasználatot!

Köszönjük a Vasút Étteremnek az egész heti finom ebédet és kedves kiszolgálást, köszönjük a Patyi Fagyizónak a finom fagyikat!

Köszönet dr. Törökné Kuklis Edit kollégánknak, aki előkészítette a tábor szakmai és segítő anyagát és lélekben velünk volt egész héten!

Egész héten nagy segítségünkre voltak az önkéntes diákok, Faragó Alexandra, Lány Bianka, Völgyi Melinda, Kun-Szabó Regina, Harkai Dominika, Harkai Kevin, Czinkóczi Balázs, Csík Arnold, nekik is köszönjük szépen a munkájukat!

1 2 3

4 5 6

7 8 9

10

 

 

 

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022