Home: Events, Programmes Események, rendezvények 2020 Helyismereti gyűjteményünkbe új kötet érkezett
 
 

Helyismereti gyűjteményünkbe új kötet érkezett

Print
There are no translations available.

1

Fodor Ferenc néprajkutató új kötettel ajándékozta meg szülőföldjét, Csólyospálost

 

 

Az igényes kivitelezésű gyöngyszem Csólyospálos lakóit, életét mutatja be a felmenőktől napjainkig. A sok fotó nagy gyűjtőmunka és a hozzátartozó kutatómunka meghozta gyümölcsét. Fodor Ferenc néprajzkutatót a néphagyományok sorozatunkban mutattuk be honlapunkon. Elkötelezett lokálpatrióta és a helyi alkotókkal összefogva több tanulmány és kötet szerzője. Köszönjük, hogy a könyvtárunkba került kötetekkel helyismereti állományunk gazdagodott. Bízunk benne, hogy a későbbiekben a járvány elmúltával, közönségtalálkozóval egybekötött könyvbemutatón találkozhatunk a szerzővel. Sok kiskunmajsai barátja, iskolatársa, rokona, sporttársai, tanárai örömére és a helytörténetet kedvelő emberek számára is nagyszerű élményben legyen részünk.

A jövőben új sorozattal bővítjük a meglévőt: irodalmi kalendárium, népi hagyományainkkincses kalendárka mellett helyismereti könyvek, portrék képes sorozatával bővítjük. Illetve Arcképcsarnok a könyvtárban címmel, online térben indítjuk útjára azt a különlegességnek ígérkező bemutatót, amiben a kiskunmajsai könyvtár vendégei voltak az írók, költők, színművészek, művészek, tudósok, közéleti személyek.

Több mint 100 portré kerül bemutatásra, a későbbiekben megtekinthetőek egy irodalmi séta vagy könyvtári látogatás alkalmából is. A nyitás után tárlatvezetést tervezünk szolgáltatásként is bevezetni. Általános és középiskolás diákoknak osztályoknak javasolt élmény irodalom óra. Intézmények, civil szervezetek, egyesületek számára pedig irodalmi séta – tárlatvezetéssel – kulturális kikapcsolódásra ajánljuk programként.

1 2 3

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022