Home: Events, Programmes Események, rendezvények 2020 Könyvtári pillanatok
 
 

Könyvtári pillanatok

Print
There are no translations available.

thumb 1

A zárás előtti napok pillanataiból. Könyveket kölcsönöznek, válogatnak és beszélgetnek olvasóink. Sokszor a könyvtáros mellett olvasóink is ajánlanak egymásnak könyvet kedvenc olvasmányaikból.

 A könyvtár jó találkozóhely baráti beszélgetésekre - van külön beszélgetősarok – így zavartalan a könyvtárhasználat mindenki számára.

A könyvtár terei több, mint könyvtár. A könyvek kínálják magukat a polcokról, de az olvasószolgálati-kölcsönzői térben azonnal fogadják a betérőket a legújabb könyvek felnőtteknek, illetve gyerekeknek.

Népszerű is, naponta fogyatkoznak a polcokról.

Ezen kívül helyet adunk időszaki, aktuális és tematikus tárlatoknak, kiállításoknak is.

Az érdeklődésre való tekintettel november végéig hosszabbítottuk meg a Papír illata -70 éves a kiskunmajsai könyvtár - képes könyvtártörténeti kiállítást, korhű dokumentumokkal, relikviákkal együtt. Nem maradhatnak el a helyismereti gyűjteményünk ritka kincsei sem. A legrégebbi állományba vett könyvtől a beköttetett helyi napilapokig, a térségi lapok és megyei napilapok érdekességei sem. Ezen kívül a helyi vagy térségünkben élő, vagy elszármazott írók, alkotók köteteiből, könyveiből, megjelent írásaikból külön teremben, állandó jelleggel rendelkezésre áll helyismereti gyűjteményünk részeként. Digitális, archiválása évek óta folyamatos -így a feltárt dokumentumok digitális formában megtekinthetőek honlapunkon is www.vkmajsa.hu  A könyvtártörténeti kiállítás részeként megtekinthetőek. Ebből az alkalomból először készült válogatott kiállítás a könyvtár képes Arcképcsarnokához kötődően, Vendég Előadóinak dedikált könyveiből.

Novemberben került sor Vedres Ferenc és Vedresné Nagy Ibolya íróházaspár - Helyi alkotók könyvbemutatóval egybekötött közönségtalálkozóra. Ide kapcsoltunk az írópár köteteinek tárlatát is.

A teljesség igényével egészült ki az időszaki kiállítás Bánkúti Emese festőművész, a könyv borítójának tervezőjének és illusztrátorának festménykiállítása is.

A könyvtárunk és a könyvtárosok továbbra is Önökért szeretnének dolgozni, segíteni, közreműködni.

Kérjük, kísérjek figyelemmel honlapunkat www.vkmajsa.hu és közösségi oldalunkat a Kiskunmajsa Városi Könyvtárra kattintva, kedveléssel, kaphatnak információkat, tájékoztatókat, program - és könyvajánlókat.

Fotóink a napokban készültek. Fogadják olyan szeretettel, ahogyan gondolunk mi is Olvasónkra, könyvtárhasználóinkra.

Vigyázzanak egymásra, magukra! Figyeljünk egymásra! Találkozásig is kapcsolatban online felületeinken és telefonon. Információ: 06 77 481 630 – a könyvtár munkatársai.

thumb 1 thumb 2 thumb 3

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022