Home: Events, Programmes Események, rendezvények 2020 15. Mese- és bábtábor a könyvtárban
 
 

15. Mese- és bábtábor a könyvtárban

Print
There are no translations available.

 thumb mesetabor2020 9

Ha vakáció, akkor legyen mesés! A különleges karanténélet után elsőként nyithattuk meg kapuinkat a gyerekek felé. Rendhagyó előzmények után nagy örömmel vártuk a gyerekeket a 15.alkalommal is táborunkba.

A mese és varázslat sikerült! Boldog kis arcok, sok barátság és még több élmény született a közös tartalmakkal teli napokban. Volt rejtett kincsek keresése, mesebarangolás és mesehősökkel való találkozás. Készítettünk „Első könyvem” -   és „első bábjátékom„– nagyon kreatív, fantáziadús technikákat láthattunk. Játszottunk bábszínházat! Játszottunk X-minifaktor-t!

Hogy mi az? Mindenkiben van apró kincs – kibontottuk egymásból, bizony! Felléptünk dalokkal, tánccal, zenekarokkal. Volt mini focigála és sátortábori meeting is. Ismerték a gyerekek. Az online világgal tanuló kisgyerekek bemutatták legkedvesebb digitális játékaikat – mennyi ötlet, vetélkedő, nevetés kerekedett ki! A digitális kerekerdő világában sárkányokat győztünk le és persze mindenki Batman, Szuperman volt. A Starwars csillagjai a gyerekek voltak - mindenki Csillagszemű volt. Nagy siker volt. Ezzel a kis digi kalanddal tarisznyánkban, másnap igazi kiránduláson vettünk részt. A kisvonat elvitt bennünket az igazi kerekerdőbe! A Kiskunsági Nemzet Park Tartós Szekfű Tanösvényén jártunk. Itt aztán igazi madárfüttyök, minisárkányok - gyíkok, mókusok, nyuszik, fácánok, bagoly és megannyi ismeretlen erdei állatkákkal ismerkedtünk. Az erdei barangolásokban a kilátó visszhangját is kipróbáltuk. Tobozokat, mohát gyűjtöttünk. Pillangókkal, szitakötőkkel szárnyra keltünk…lovasparipán bár nem vágtattunk a kerekerdőn át - királylányokat menteni – de a ménest megcsodáltuk. Kaland volt? Élmény volt? Igaz volt? Igen. A boszorkányok mély szendergésükből nem jöttek elő a sötét odúkból, de a tündérek igen - a kislányok mind azok voltak. De tényleg!

A srácok pedig a Jedi lovagok után a mesebeli királyfik. Ők az eltévedt tündéreket kimentették az erdő kacskaringós ösvényein át. Mivel? Nem a fénykarddal, hanem az igazi fából faragott vándorbotjukkal. Hogyan végződött a nap? Füstölgő vasparipa várt ránk sárga dottó képében.

Az izgalmas erdei kaland- és élménytúrát városnéző dottózással folytattuk. Hűs házi limonádéval várták az igazi hősöket – minden kis táborozót – a városszéli gyönyörű parkkal, játszótérrel és madárlakkal, csobogóval, pihenőpadokkal. A házigazdák évről évre segítő elkötelezettek a könyvtárunk programjaiban. Most a gyerekek kaptak vitamindús gyümölcsöket, és finom limonádét, most védőitalunk is lett a nagy hőségben. Jót játszottak a gyerekek a védett övezetben, majd búcsút intve robogott velünk a kisvonat. Hová? Stílusosan a Vasút étterembe, ahol a tábor a kezdetektől, azaz 15. alkalommal ebédel. Házigazdáink mindig finom és bőséges falatokkal látják el a táborlakókat. A tábor napjai a befejezéséhez közeledtek. Barátságkarkötőket, szuperhősökkel díszített poháralátéteket adtunk Búcsúzóul egymásnak. A búcsúfellépés, a bábjátékozás sem maradt el. Tapsviharral persze! És igen! Mindenki csillagos emléklappal térhetett haza!

A mesés élmény és varázslat elindult bennünk és a világban is! Így maradjon. Sok boldog gyerekkacajjal! Vigyázunk és figyelünk egymásra.

Könyvtárunk és táborunk támogatói: Kiskunmajsa Város Önkormányzata, M1 rádió, KTV Média, www.konecsni.hu, www.vkmajsa.hu és műsorfüzetek. Oktatási intézmények. Lópofa csárda - Pellikán Zsolt és Erika, Vasút étterem - Varga Brigiék, Zöld övezet a könyvtár udvarán évről évre – Mózer kertészet.

Köszönet a Szülőknek a bizalomért! A Szuperhős gyerekeknek mesés nyarat kívánunk!

thumb mesetabor2020 1 thumb mesetabor2020 2 thumb mesetabor2020 3

thumb mesetabor2020 4 thumb mesetabor2020 5 thumb mesetabor2020 6

thumb mesetabor2020 7 thumb mesetabor2020 8 thumb mesetabor2020 9

thumb mesetabor2020 10 thumb mesetabor2020 11 thumb mesetabor2020 12

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022