Home: Events, Programmes Események, rendezvények 2020 Maradj otthon és olvass velünk! - Internet Fiesta
 
 

Maradj otthon és olvass velünk! - Internet Fiesta

Print
There are no translations available.

edit

Online mesék a könyvtárból: fejlesztés 6-18 éves korosztály részére

http://www.mesek.cc/magyar-nepmesek-szusza.html

 

 Magyar népmesék – Szusza

Élt faluban egy módos, igen gazdag egy ember volt hiszen a padlása mindig tele volt mindenféle jóval és a zsák is meg volt neki pakolva pénzzel. Volt azonban egy bolond, buta munka kerülő felesége, amit semmire sem tudott használni. Mielőtt az ember elment dolgozni mindig mondta a feleségének, “menj át a szomszédba nézd meg mit csinál és te is csináld azt”. Feleségét Szuszának hívta. Szusza úgy is tett ahogy a férje mondta neki csak hogy amit a szomszédban látott azt még sem úgy csinálta mert ő a csizmát meg a sapkáját tette a forró vízbe nem a fehérneműket és mikor azt levitte a patakba kimosni mind szétmállott neki a kezében és a patak elvitte. Mikor a gazda haza jött megkérdezte mit csinált, mikor elmondta a térdére fektette és jól elfenekelte és azt mondta legközelebb jobban nézze meg mit csinál a szomszéd asszony. Másnak megint nézi mit csinál a szomszéd asszony. Na de én ezt már nem írom ide nektek le, hiszen akkor nem nézitek meg a mesét, így azt javaslom nézd meg ezt a nagyon jó kis mesét, hogy ott tovább mesélhessük neked a történetet.

http://mesek.b7.hu/

Népmesék

Válogatások a szájhagyomány útján terjedő elbeszélésekből, melyeket olyan ismert gyűjtők állítottak össze, mint Benedek Elek, Illyés Gyula, Arany László vagy a Grimm fivérek.

https://nepmese.hu/index.php/mesetar/szerkeszto/boldizsar-ildiko

Boldizsár Ildikó mesekutató, egyetemi docens, írót -nem kell bemutatni senkinek. Ám, ha többet szeretnétek tudni róla, akkor figyeljétek majd a könyvtárunk könyv -szerző – könyvtár ajánlónkat. A linkre kattintva Boldizsár Ildikó népmese szerkesztéséből ajánlunk.

http://online-filmek.sac.hu/online-mesek-ingyen-s39.html

A nepmese.hu honlap fenntartója az Életfa Kulturális Alapítvány. Az Alapítvány elkötelezett az igényes gyermekkultúra terjesztése iránt. gyönyörű illusztrációkra is felhívjuk figyelmeteket. Mesefilmek igényesen.              

BOOKR Kids

Kinyílt a Mesetár!

A mai naptól minden mesénk ingyenesen elérhető egy teljes hónapig! Nincs más hátra, mint olvasni, hallgatni, játszani! Hajrá! ????✨

Összefogtunk a BOOKR Kids-zel, hogy segítsünk a családoknak az idő hasznos eltöltésében.☺ Március 20-tól 1 hónapig minden Android és iOS eszközön ingyenesen elérhetitek a BOOKR Kids tartalmait!

Így mesélj, hogy olvasson - Bosnyák Viktória - videója a könyvtárosokról a könyvekről és…na kattintsatok rá a folytatásért!

https://www.facebook.com/bookrkids/videos/431205817570262/UzpfSTEzODE3NTI4MDU0Nzk3MzU6Vks6MjMzOD

A Litera szerkesztősége arra gondolt, a „veszélyhelyzet” első napjától kezdve kortárs írók történeteit osztja meg az olvasóval Facebook-oldalán. Meséket, amelyek segítenek átvészelni ezt azt időt.

https://litera.hu/hirek/mese-jarvany-idejen-sorozatot-inditunk-a-facebookon.html?fbclid=IwAR3duGw9PoFafYwaz6K7

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022