Home: Events, Programmes Események, rendezvények 2018 Babakuckó – Ringató – Mikulás a könyvtárban
 
 

Babakuckó – Ringató – Mikulás a könyvtárban

Print
There are no translations available.

thumb babakucko2018dec 4 

Nagyon várták már a Babakuckó klub kicsi babái, Anyukái az évadzáró baba partit – a Mikulás ünnepséggel együtt - immár hagyományosan. A gyümölcstea és szaloncukor elmaradhatatlan kelléke mellett a Mikulást is nagyon vártuk. 

Finom babafalatkák is készültek az apróságoknak. A Babakuckóban felevenítettük a kezdeteket, beszélgettünk a kismamaság kinek, milyen élményt hozott a 9 hónap alatt. Sokat nevettünk a „pocakos” időszak megpróbáltatásairól a cipők felhúzásától a kissé „rókafogó” reggelekig. A szülés kinek, milyen élményt, emléket hozott elő – a szülésznők áldott munkájáig.

De mindannyiunkban ott volt az Édesanyaság öröme -az élet nagy ajándéka – a gyermekeink megérkezése a világra. A gondoskodás és felelősség érzésének kiteljesedése. A szülői lét – eljövetele – a családok szeretetteli megérkezése.

Az összetartó erő. A Babakuckó jövőre is várja klubfoglalkozásaira a Kismamákat és a Babákat -Anyukákat, Apukákat, Nagyikat. Sok új és régi hagyománnyal együtt Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kíván a könyvtár hét éves Babakuckó klubja Kocsis -Tóth Georgina Édesanya, kismama – kuckóvezető és dr. Törökné Kuklis Edit gyermekkönyvtáros – mondott kis köszöntőt a könyvtár nevében.

Ezután kezdetét vette a várva várt RINGATÓ – népzenei hagyományokon alapuló dalos-zenés-mozgásos családi foglalkozás Vadai Henriett vezetésével.

A hangszerek és a dalok az advent időszakát ölelték fel – ahogyan zengett a dal - úgy hangzott a muzsikaszó - úgy elevenedtek meg a gyerekek, babák, anyukák. Vidámsággal köszöntöttük a Mikulást is.

Minden kedves családnak Kellemes Ünnepeket és nagyon boldog új esztendőt kívánunk! A Ringató könyvei és CD-i kölcsönözhetök, sok más érdekes szakirodalom vagy szépirodalom mellett! 

thumb babakucko2018dec 1 thumb babakucko2018dec 2m thumb babakucko2018dec 3

thumb babakucko2018dec 4 thumb babakucko2018dec 5 thumb babakucko2018dec 9

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022