Kifőztük

Nyomtat

kifoztuk

Vadkerti Rita, Vinczéné Nemcsok Mónika (szerk.): Kifőztük : helyi termékek, helyi ízek. – Kiskunmajsa, 2020

A Konecsni György Művelődési Központ, Tájház és Városi Könyvtár EFOP-3.7.3-16-2017-00159 pályázata keretében gasztronómiai szakkör működött, ahol helyi alapanyagokból készítettek az érdeklődők finomságokat. Ezt a projektet dokumentálták a pályázat résztvevői ebben könyvben: Projekt felelős: Vadkerti Rita; Nyomdai munkák: Majsa Lapnyomda Bt.; Szerkesztő: Vadkerti Rita, Vinczéné Nemcsok Mónika; Fotó: Szekeres Béla, Sebestyén István. A helyi anyagokból készült ételkülönlegességek receptjei mellett a kötetben megtalálhatók egyes ételek, alapanyagok történetét leíró összefoglalók, valamint  helyi termelők, készítők nevei, fotói: Dózsáné Mihálka Betti, Pellikánné Kiss Melinda, Völgyi Melinda, Völgyi Zoltánné, Kispálné Steinmacher Csilla (tejtermék), Bera Tamás, Móczár Róbert (húsfélék), Dragon Tibor (száraztészta), Juhász Ágnes, Horváth Pál, Hunyadi Lóránt, Perneki Lajos (méz), Patyi László (fagylalt), Dósai Pince, Pellikán Birtok, Váradi Pince.

A receptek között vannak a helyi cigányság gasztronómiáját bemutató ételek is.

Különleges, értékes darabja gyűjteményünknek!