www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2021 Őszi napközis foglalkozás
 
 

Őszi napközis foglalkozás

Nyomtat
8

A Konecsni György Művelődési Központ Tájház és Városi Könyvtár munkatársai napközis kézműves és játékos élmény foglalkozás sorozattal fogadta az érdeklődőket. 

 

 

 Az első nap élményeiből egy kis képes összefoglaló, nem a teljesség igényével. Blanka nevű kis barátunknak pedig nagyon boldog névnapot kívánunk. A legszebb alkotás ma az övé volt. Gratulálunk!

Holnap folyt. köv. Kipp Kopp kopogok-találd ki, hogy ki vagyok? Nem is olyan könnyű - ki vagyok én, ki vagy te? Holnap bővebben! Őszi sétánk pedig egy felfedező körút lesz az aranyló napsütésben! Készüljetek!

1 2 3

2. nap: az aranyló őszi napsütésben. A vidám szünidőben alkotóműhelyé változott a Művelődési Központ "Gyerkőcdéje". Kipp Kopp ,Ki vagy te ? És ki vagyok én ? - hát álomfoglalkozásunk volt kedves szülők . A gyerekek csak mondták és mesélték Önmagukat! Öröm volt figyelni, hallgatni, kérdezni, megnyíltak a kicsi szívek és egy nagyon szép zöld pázsiton vezetett mindannyiunk önismereti útja ...felszabadultan, figyelték egymást és nagyon sok kis ötlet született egymás felé. Néhány álmot eljátszottunk szituációs játékokkal és helyzetgyakorlatokkal - játékosan -nagyon kreatívak a gyerekek, még több van bennük, mint gondolnánk. Minden nap tanulunk egymástól. Ma én is hazavittem háromféle játékot is, amit a kamaszok játszanak - a titkok a zsebemben paripám és a zöld bálna segít, üveghegyen innen és túl - Mónika meséi az alkotás örömét segítették megihletni. Ma szabadon választott ajándékokat készítettünk, kedves képeket, gondos kezekkel, sok szeretettel. De volt városnézés, séta, friss levegő. És leveleket kaptunk az őszi szellőtől és Petőfi Sándortól is -:) bizony ám - a gyerekszáj milyen ötletes - végül is Júliának is sok levelet írt és ha még színes, kreatív, sokoldalú csapattal találkoztatok, na itt aztán vannak ám. Sportolók, táncosok, zenészek, lovasok, angolosok, németesek - így a héten még fellépő napot is szervezünk, ŐSZIX - Faktorok leszünk, mint a képek mutatják - Bogi már tanítja is a koreográfiát. De lesz bemondó és néző is. Profi kis csapat van itt kérem. MIÉNK A TÉR!A Művelődési Központ minden élményhez hozzátesz valamit - tudjátok mi az? Közösséget kovácsolni - teret kap mindenki kortalanul. Na ma ez volt a kis csoda. És a gyönyörű aula után a táncteremben is MIÉNK A TÉR!!!! - rég láttunk ennyi felszabadult gyerkőcöt. Megérkeztünk a házba mindannyian. Folyt köv. holnap tali!

4 5 6

3. napunk a szünidőben. Helyszín Kiskunmajsa Művelődési Központ. Délelőtt meseláncot fűztünk, szójátékoztunk, szobor játékoztunk, önismereti élménybeszélgetéseket folytattunk…a zöld nagy gyep és a kuckós terek, remek helyszín a meghitt és elmélyült beszélgetésekre, éppúgy, mint a kalandra fel! -játszóházi idő a szünetekben. Nagy örömünkre meglátogatott Csiri óvó néni, aki egyben több kézműves tábor és a Civilek a Játszóterekért Egyesület vezetője is - gyerekek generációjának kedvence. Hozott kézműves ajándékot és sok ötletet nekünk. Együtt töltöttük az alkotói délelőttünket, amit folytatunk tavasszal, majd nyáron is. Köszönet érte! - Zsófi önkéntes diákunk vállalta ma Bogi mellett az ŐSZIX - Faktor -ra való koreográfiák készítését - nos innentől Zsófi megnyerte mindenki szívét. Bizony, ilyen hálásak a gyerekek. Őszinte az örömük is. Délután már a friss levegőn sétáltunk a játszótérre. A ragyogó napsütésben, boldogan játszottak, mozogtak a gyerekek. Sok ismerőssel is találkoztunk üdvözölték a kis programsorozatunkat és jóleső érzés volt, hogy követik sokan a Művelődési Központ programjait. Közben a Blanka névnaposunk után, ma Boginak volt szülinapja, azt hiszem sokáig emlékezetes marad, mert a játszótéren álltuk körbe és daloltunk neki akkorát, hogy minden kisgyerek körénk szaladt és velünk dalolta, tapsolta a Boldog szülinapot Bogi! - klasszikust. A nap végén természetesen a természetből kölcsönvett gyönyörű színekkel megáldott falevelekből és terményekből készítettünk alkotásokat. Vegyes technikával, fantasztikus kis alkotások születtek ismét. lassan tele a kiállító falunk de olyan boldogan mutatják a szülőknek a gyerekek a kis alkotásokat, hogy minden megéri ezekért a boldogságpillanatokért. Amikor hallod hátul csendben tevékenykedve, pakolászva, hogy mesélnek a gyerekek az egész napjukról a kis rajzaikról, alkotásaikról beszélgetéseikről. És a szülő figyel. Boldogan és büszkén. Jó látni ezeket a mesés pillanatokat. Örömforrás számunkra. És ha még elmesélem a mai nap végén azt is, hogy a mindennapi búcsúzáskor a kedves szülők ott maradnak egy kicsit alkotni, együtt a gyermekeikkel, vagy folytatják otthon tanácsot kérve, hogyan is kell:) - azt hiszem- hála költözik és remény a szívemben. Jó helyen vagyunk a "Ház"- ba költözött fiókákkal, hiszen, jöttek a családok is. Otthon vagyunk és együtt. Na, holnap tali  bábjátékozás és készítést ígértem és egy kis könyvtárismerkedést, naná a többi legyen meglepi:) meséljetek ma ti gyerekek a szüleiteknek!

7 8 9

4.nap: őszi Szünidei foglalkozások a Konecsni György Művelődési Központban. Ma is nagyon jókat meséltünk, kuckóztunk, beszélgettünk, kézműveskedtünk, játszottunk, és a mesekönyvek segítségével, saját és hallott meseélmények, élettörténetek alapján - síkbábokat készítettünk. Az őszi napsütés velünk tartott a játszótéren is, ahol vetélkedéssel zártuk a szabadtéri programunkat. Zárásként elbeszélgettünk, miért is jó itt lenni, együtt a közösségben. Folyt. köv. Szép napot mindenkinek

10 11 12

5.nap az őszi Szünidei foglalkozások a Konecsni György Művelődési Központban.

13 14 15

Színház az egész világbáb-színház-játék-nevetés-zenés tánc-dalok-fellépések-nézőTÉR-alkotások-kèzműveskedések-kiállítások-ajándékok-barátságok-sikerek-élmènyek-őszi szél napot áraszt- vetélkedők-séta-túra-almaköszönet-játék-nevetés-kezecskék- pici szívek -nagy ölelések- búcsú. Minden gyerkőcnek nagy köszönet! Szuperek vagytok és tehetségesek! Kedves Szülők! Köszönet a bizalomért! Szuper7 volt!

Tali bármikor ugyan itt. Kiskunmajsa, Konecsni György Művelődési Központ, Tájház és Városi Könyvtár. Ahol jó lenni!

Köszönet: Vadkerti Rita intézményvezető, Dér Réka szervező, Mózer Gyuláné Mónika közreműködő, dr.  Törökné Kuklis Edit foglalkozásvezető-gyermekkönyvtáros.

Támogató: Thermál Bisztró, Ancsa család.

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022