www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2021 Dr. Vekerdy Tamás gyermek-szakpszichológus előtt tiszteleg könyvtárunk
 
 

Dr. Vekerdy Tamás gyermek-szakpszichológus előtt tiszteleg könyvtárunk

Nyomtat
1

Dr. Vekerdy Tamás gyermek-szakpszichológus előtt tiszteleg könyvtárunk.

 

 

 Klinikai gyermek-szakpszichológus. Az ambuláns praxist követően az Iskolakutatási Központ főmunkatársa, majd a Miskolci Egyetem neveléstudományi tanszékének docense volt.

1998-tól a Pedagógiai Alternatívák Központjának igazgatója. Szakemberként elsősorban a kisgyerekkor és a kamaszkor pszichológiai kérdéseivel foglalkozott. A pszichológusra emlékezünk könyvei ajánlójával. Vekerdy Tanár Úr többször volt Kiskunmajsa vendége is - teltházzal. Pedagógusok, szülők, gyermekekkel foglalkozók nagy örömére. Tudása, tanulmányai, kötetei - nemzetközileg elismert szaktekintélyt adott a világnak és országunknak. Minden körülmények között a gyermekek fejlődését, személyiségét tartotta a legfontosabbnak -családon belül, közösségeken belül. Kötetei a tankönyvek és szakirodalom mellett a közérthető formában szóltak az érdeklődők felé. A könyvtárak, iskolák, óvodák és az otthon polcain nélkülözhetetlen segítők, útmutatók minden korosztálynak. Vekerdy Tanár Úr tiszteletére.

Vekerdy Tamás

Jól szeretni - Tudod-e, hogy milyen a gyereked?

Megismerlek és elfogadlak.
Olyannak, amilyen vagy.
A te teljes világodat.
Aki jól szeret, az megismer és elfogad
saját világát kitágítja a másik felé.
Befogadja őt.

"Ha az embernek olyan szerencséje van, hogy valakit is érdekelni kezd, amit itt vagy ott mondott, leírt, és úgynevezett 'előadásokra' hívják, akkor azt kell átélnie, hogy ezeknek az együttléteknek, legalábbis az ő számára, a hasonlíthatatlanul jobb, felpezsdítőbb, szórakoztatóbb része az, amikor a megjelentek elmondják kérdéseiket, aggályaikat, ellenvetéseiket, egyszóval megnyilatkoznak. Nagyszerű érzés hallani, amikor a négy-ötszáz fős (esetleg nagyobb) hallgatóságból egy kedves nő vagy férfi feláll, és bevilágító erővel mondja el személyes tapasztalatait, személyes példáját, ami megeleveníti az egész együttlétet.
Ebben a könyvben a találkozásoknak ezt a részét, illetve a kérdésekre adott válaszokat találja meg az Olvasó. Nem kérdés-felelet formájában, hanem a kérdéseket, az elmondott eseteket is beledolgozva az egyes témákról szóló részecskékbe. (Így hát szerzőtársak vagyunk – hat-nyolc év néhány száz megszólalójával.)
Míg az előző kötetben, az Érzelmi biztonságban az előadások válogatása jelent meg, itt ezeké a közös beszélgetéseké. És igen, ezek a beszélgetések mindig abba az irányba mutattak, hogy miképp is kellene, hogyan is lehetne ezt az együttélést – a gyerekkel és tágabban: egymással - jól csinálni, hogyan is lehetne jól szeretni. Akármerre ágaznak is el az egyes témák, a mélyükben mindig ez a kérdés lapul. Ott húzódik meg, és sokszor felfűti a beszélgetést.
Kicsit szorongok. Vajon ebből a felfűtöttségből sikerül-e itt, a következő lapokon valamit is visszaadni?"

A láthatatlan fonal - Az elválással, távolléttel kapcsolatos félelmek enyhítésére

Patrice Karst  -Vekerdy Tamás ajánlójával

Azokat, akik szeretik egymást, összeköti egy láthatatlan fonal. Akkor is, ha éppen távol vannak egymástól. Sőt, még akkor is, ha az egyikük már nem is él. Aki szeret valakit, soha nem lesz egyedül.
A szeretteinktől való elszakadás és távollét mindannyiunknak nagyon nehéz élmény, de a gyerekek számára különösen ijesztő és fájdalmas. Márpedig az élet bőségesen teremt olyan alkalmakat, amikor ezt a félelmet és fájdalmat meg kell tapasztalniuk, legyen szó a szülők válásáról, valamelyikük külföldi munkavállalásáról, egy barátság megszakadásáról vagy egy családtag haláláról.
Sőt, van, hogy semmi különös nem történik, a gyermek mégis nagyon szorong a hozzá közelállók elvesztésétől, az egyedül maradástól. Néha annyira, hogy még az elalvástól is fél. Ezt a félelmet enyhíti Patrice Karst lírai szépségű, szívmelengető meséje, mely a világ minden táján meghódítja a kicsiket és nagyokat. Beavat a láthatatlan és elszakíthatatlanul erős fonal titkába, amit csak azok ismerhetnek, akik szeretik egymást. Megnyugtat, vigasztalást és biztonságérzetet ad, segít átvészelni a nehéz korszakokat is. Ha hiszel a láthatatlan fonal létezésében - van; megjelenik és rángatni is tudod. Próbáld ki.  Csodálkozni fogsz..."  

dr. Vekerdy Tamás könyvei könyvtárunk polcairól kölcsönözhetőek, előjegyezhetőek.

Könyvtári pillanatok a boldogabb gyermekkorért.

Kérésekkel, tájékoztatással, információval segítő könyvtárosok állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Elérhetőségek: 06 77 481 630, www.vkmajsa.hu és Kiskunmajsa Városi Könyvtár facebook oldala.

1 2 3

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022