www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2021 A Kiskunmajsai Városi Könyvtár a 92. Ünnepi Könyvhéthez és a 20. Gyermekkönyvnapokhoz csatlakozva újabb programmal készült
 
 

A Kiskunmajsai Városi Könyvtár a 92. Ünnepi Könyvhéthez és a 20. Gyermekkönyvnapokhoz csatlakozva újabb programmal készült

Nyomtat
6

Helyi Alkotók sorozatban: 2021.09.09. csütörtök 17 órakor

Vedres Ferenc helyi alkotó képviselte családjukat. Lányuk, Vedres Vanda újságíró – szociálpedagógus, lapigazgató írásaiba kaptunk betekintést a - „Muci mesék” születésétől a Pucros Muci kalandjai című könyv bemutatóján. A könyvbemutató és közönségtalálkozón Vedres Ferenc vendégei tették teljesebbé a rendezvényt.

Beszélgetőtárs: Botka Tamás könyvkiadó vezető

Közreműködött: Kerpits Miklós pedagógus

Itt ismerkedhettünk meg és egyben tiszteleghettünk Vanda színes, szenvedélyes és sokoldalú életével. A könyvek az irodalom az írás szeretetéről a fiatal író önkifejezéséről és a család összetartó erejéről – is vall a könyvében. Ahol sosem hiányozhatott a macska, mert ez is egy családi vonás nálunk…” – vallja Vanda - aki versekkel kezdte és az Új Kun - Majsa újságnál, majd cikkei is jelentek meg.

Később könyvkiadónál, lapkiadónál is dolgozott, több szerkesztői munka jelent meg a közreműködésével. 

A közönségtalálkozón Botka Tamás emlékezett vissza Vanda munkásságára és a szerkesztői munkafolyamatokra a kiadói csapatmunkák színes egységéről is mesélt. Megtudhattuk, Vanda több neves gasztro - és turisztikai, valamint gazdasági szaklapok szerkesztésében vett részt – amelyek magas nívón jegyzettek. Több nyelvű kiadványok magas példányszámban fogynak és őrzik azok is, akik belekerülhettek a színvonalas kötet ajánlatába. Könyvtárunk is kapott helytörténeti anyagként egy-egy példányt dedikálva. A színes képes albumok kuriózumok maradnak könyvtárunk polcain.

Kerpits Miklós - Pudros Muci kalandjairól – Vanda könyvéből - adott elő. Sziporkázó stílusa, előadása, - szinte élővé tette a közönség számára leírt történeteket. A mulatságos, humoros történeteket Lola és Muci cica kalandjait élhettük át sok humorral.

Kicsit időutazáshoz segítette Miklós a közönséget - jó volt azonosulni a hallottakkal, mindannyian saját gyermekkori élményeinkkel találkozhattunk lelkünk mélyén. Szívmelengető pillanatokat élhettünk meg. Ahogyan a családi történeteket is beleszőte Vanda a művébe a Mágocsi nagymamától kezdve család mindennapi humoros pillanataival, történetekkel - úgy vált a kötet bennünk családregénnyé. Élmény volt Kerpits Miklóst hallgatni, látni - előadó művészete előhívott a közönségben annyi lelki élményt, ami Vanda írásait közvetítve alakult ki mindannyiunkban. A baráti közönség a hála jeleként tapsolta meg többször is az előadást. Botka Tamás záró szavai pedig az érzékeny emlékezés és az öröklét szép gondolatsorával épített és nem zárt le egy élet fejezetét.

Vedres Vanda a könyveiben tovább élő kedves, színes, vidám fiatal tehetség marad szülőföldjén és a könyvszakma számára is.

Vedres Vanda: Pucros Muci története című könyv a könyvtár polcairól hamarosan kölcsönözhető. Helyismereti anyagként pedig gazdagítja a város könyvtárának állományát. Vedres Vanda könyve az egyetemes tizedes osztályozási rendben a V64 – nél örökre megtalálható. Olvasóink számára is hozzon sok örömforrást Vanda szép kötete.

Köszönjük a gesztust a család és kiadó részéről!

Az íróházaspár könyvei könyvtárunkból kölcsönözhetőek, hiszen évek óta visszatérő vendégei könyvtárunk Helyi Alkotók sorozatának.

A Vedres házaspár könyvei

A csend kritikája (2009) Vedres Ferenc önálló kötet

Majsai kincsesláda (2010) antológia, mindketten szerzők

Közös kötetek

Boróka álma (2011)

Angyalok és szellemek (2012)

Megmozdított kövek (2013)

Tavasz a télben (2014)

Fény kavarog a szélben (2015)

Elhagyott utakon (2017)

Fa és forgács (2017)

Csengettyűtől harangszóig (2020)

Vedres Vanda novellái

Majsai kincsesláda II. (2016) Novellákként megjelentek Pucros Muci történetei

Önálló kötetként pedig 2020-ban jelent meg – Pucros Muci történetéről pedig a mai estén tudhattunk meg többet - felejthetetlenül.

A közönségtalálkozó támogatói: Konecsni György Művelődési Központ, Kiskunmajsa Tourinform és a Dósai Pincészet.

1 2 3

4 5 6

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022