www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2017 XI. Mese-és Bábtábor a Városi Könyvtárban
 
 

XI. Mese-és Bábtábor a Városi Könyvtárban

Nyomtat
 thumb mesebab2017 2  Igazi kánikula fogadta a gyerekeket az egész tábor ideje alatt. Mégsem szegte kedvét senkinek. Évek óta túljelentkezés van a népszerű mesés és színjátszós olvasótáborokba városunkban.  

Idén a várólistás kisdiákokat igyekeztünk más tábori lehetőségekhez juttatni – az élmény legyen mindenkié címszóval!

Reméljük az a 25 kisdiák és 4 önkéntességi munkát végző középiskolás tanuló is úgy érezte –élményhét volt a könyvtárban.

Az idén rendhagyó módon a mesék, olvasmányélmények, könyvek birodalma mellett a kirándulásoknak is több teret szenteltünk. Részben az élmény, tudás – és információszerzés, tapasztalás volt a cél, másrészt nyáron adva a lehetőség a város dottó kisvonatával bejárni a környező természeti kincseinket és a város - környéki nevezetességeit megismerni. Így került a kreatív műhelyfoglalkozások és az idei angol nyelvi játékos foglalkozások helyére, két félnapos kirándulás. Csapaterősítésnek is kiváló alkalom volt. Így jártunk a bodoglári ősborókás tanösvényén, ahol a természet gyönyörű érintetlen kincseibe feledkeztünk bele. A virágok, fák és a kilátó mellett a madarakat is meghallgattuk, ahogy tényleg zeng az erdő. Jah! Itt láttunk „ÉGIGÉRŐ FA” –t is, mint a mesékben!  Kirándulásunk során a gólya tényleg vitte szájában a békát! Ki látott még ilyet? – ezen élményeket a történelem- és városismertető kirándulás váltotta fel. Az ’56-os Múzeum Kápolnájában Terbe Évike muzeológust pisszenésnyi csendben hallgatták végig a gyerekek, majd a múzeum kertjében levő tankok voltak a valóságos élettörténetet eljátszandó jelenetek színterei. A virtuális élményt a valósággal és tanultakkal kiegészítve, különleges képet dolgozhattak fel a diákok. Természetesen a kirándulás során az üdülőfalu és a Patyi fagyi sem maradhatott el.

A természetjáró túrázókat a Vasút étterem várta finom falatokkal. Délutánonként könyvek adaptációjából készült filmekkel pihentünk a hűsítő könyvtár közösségi termében.

Azért nem maradtak el a csapatversenyek labdával és sorversenyekkel. Készültek helyi gyártású mesekönyvek szép illusztrációkkal, síkbábok saját olvasmányélmény alapján, majd megtanultuk a kesztyűbábok segítségével a bábtechnikák rejtelmeit. Míg végül a fakanál bábot az ügyesebbek el is készítették. A régi táborosok segítettek díszleteket, kiegészítőket készíteni és forgatókönyvet írni, megbeszélni egy-egy rövid kis jelenetet. Ahogy mondtuk: nálunk mindenki királylány, akiért eljönnek a királyfik. Azt gondolom –így is volt! Barátságok születtek, élmények és sikerek értek bennünket. A nyár végére már emlék marad. De ne feledjétek: a könyvtár egész évben vár. Olvasni szabadság, bábozni játszadozás- az önkifejezés szabadsága. Vidámság, játék és oldódások. Gyereknek lenni jó! Éljétek meg minden pillanatát gyerekek! A táborban 25+4 diák szárny*próba –játékát láthattuk kedves Szülök! Kérem, segítsék tovább nyáron az útjukat!  Jövőre veletek ugyanitt!

Köszönjük: Koncz-Balog Kata tagintézményvezető zsűri elnöki munkáját, Mózer Gyuláné közreműködő segítségét, Petelei Ildikó, Bera Bence, Dinda Dávid Tomori gimisek és Tisóczki Erik majsai lakosú Kiskunhalasi Rákóczi középiskolás segítőkész, empatikus, udvarias önkéntesek munkáit.

Köszönjük: Palkó Ervin Apuka és a Fókusz Takarékszövetkezet, Katona László Apuka –felajánlásait. A Vasút étterem és a médiatámogatóink segítségét. Kunsági Hírlap, Majsa Info, Konecsni György Kulturális Központ, Tourinform, Sirius Rádió, Catel Televízió.

S végül, de annál nagyobb tisztelettel: a helyi oktatási intézményeknek, a bölcsődétől, óvodáktól-iskoláktól és középiskolától kapott segítő népszerűsítést – és annak felismerését, hogy a könyvtár nyári mese-és bábtáborai vagy olvasó-és drámatáborai szórakoztatóan hasznos időtöltés minden gyermek számára.

GYEREKEK - ÉLMÉNY VELETEK!

Köszönöm minden Szülő bizalmát, akik évről – évre megtisztelnek legnagyobb kincsük gondozásával: szeretetteli hét volt! 

dr. Törökné Kuklis Edit gyerekkönyvtáros (varázsló néni) 

Képgaléria:

thumb mesebab2017 1 thumb mesebab2017 2 thumb mesebab2017 3

thumb mesebab2017 4 thumb mesebab2017 5 thumb mesebab2017 6

thumb mesebab2017 7 thumb mesebab2017 8 thumb mesebab2017 9

thumb mesebab2017 10 thumb mesebab2017 11 thumb mesebab2017 12

thumb mesebab2017 13 thumb mesebab2017 14 thumb mesebab2017 15

thumb mesebab2017 16 thumb mesebab2017 17 thumb mesebab2017 18

thumb mesebab2017 19 thumb mesebab2017 20 thumb mesebab2017 21

thumb mesebab2017 22 thumb mesebab2017 23 thumb mesebab2017 24

thumb mesebab2017 25

 

 

 
 
 
 
left direction
right direction
Szikora Ádám költő 2018-ban
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban