www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2017 Könyvtárismereti és könyvtárhasználati óra
 
 

Könyvtárismereti és könyvtárhasználati óra

Nyomtat
thumb konyvtarismereti2017maj 8

Könyvtárismereti és könyvtárhasználati órán vettek részt az Arany János Általános Iskola 3. osztályos tanulói könyvtárunkban.

 

 Vörösné Pető Ágika pedagógus osztálya az első órában a könyvtárral ismerkedett, annak fogalmával a beiratkozási és kölcsönzési folyamatokkal. A könyvtárosok sokszínű munkaterületeivel. Majd a helyszínt jártuk körbe, ahol minden teremnek van elnevezése és funkciója. Ehhez vannak rendelve a könyvtárban elhelyezett polcok, könyvek, folyóiratok, helytörténeti anyagok, hangzó dokumentumok. Minden részleggel megismerkedtünk –a gyerekek csodálkozva látták mennyi könyv, mennyi lehetőséget rejt. A közösségi terekben az internethasználat a rendezvényterem az író - olvasótalálkozók, híres emberekkel megfordult helyszínek. Az arcképcsarnokunkban felfedeztek néhány számukra ismerős költőt, meseírót. Itt folynak a versmondó – mesemondó - prózamondó versenyek és a könyvtári vetélkedők is.  A népmese napja vagy költészetnapi megemlékezések, a nyári mese-báb –és olvasó-dráma táborok. A gyermekrészleg ifjúsági részlegén bátran időztek, otthonosan mozogtak – örömmel végezték a játékos feladatokat – „mit - hol-hogyan?”- sikerekkel oldották meg. Kis szünet után a második óra keretében a mesebirodalomban időztünk – ahol feloldódva keresték meg kedvenc szerzőiket, meséiket, ismeretterjesztő könyveiket. Itt szívesen meséltek kedvenceik választásáról. A foglalkozás második felében a könyvek típusaival ismerkedtünk a könyvek készítésétől a borítóig. Bekukkantottunk a helytörténeti gyűjteménybe is, ahol a régmúlt könyvei mesélnek az olvasóknak, kutatóknak, tanulóknak – mindannyiunknak.

A végén egy játékos totóval zártuk le a könyvtárhasználati órákat. Minden feladatlap ügyes, felkészült és elsajátított ismeretekről árulkodott – a kisdiákok tiszteletbeli kis könyvtáros tanonccá léptek elő. Gratulálunk! Köszönjük a pedagógusok gondos felkészítését az oktatási intézmények partnerségét könyvtárunkkal – a diákoknak a tartalmas könyvtári látogatásokat.

Viszontlátásra a hétköznapokban, a nyári szünidőben is tartalmas kikapcsolódás a könyv! Vár mindenkit a könyvtár!

Fotógaléria:

thumb konyvtarismereti2017maj 1 thumb konyvtarismereti2017maj 2 thumb konyvtarismereti2017maj 3

thumb konyvtarismereti2017maj 4 thumb konyvtarismereti2017maj 5 thumb konyvtarismereti2017maj 6

thumb konyvtarismereti2017maj 7 thumb konyvtarismereti2017maj 8 thumb konyvtarismereti2017maj 9

 

 
 
 
 
left direction
right direction
Szikora Ádám költő 2018-ban
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban