www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2017 V. Kulcsár Ildikó író–újságíró a Kiskunmajsai Városi Könyvtár vendége
 
 

V. Kulcsár Ildikó író–újságíró a Kiskunmajsai Városi Könyvtár vendége

Nyomtat
thumb v.kulcsar ildiko2017 12 

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett írónőt,  V. Kulcsár Ildikót nem sok mindenkinek kell bemutatni. Nagymamáktól unokákig több nemzedék ismeri a nevét, olvassák írásait, könyveit. 

 „Egy korty derű” - címet adta a közönségtalálkozónak. Vitalitását azonnal „behozta” magával a rendezvényterembe lépve. Kecses megjelenése mellett igazi nőiességet árasztott –csak úgy ontotta előadása közben az erőt magából.

Jutott belőle a közönségének is, hiszen öniróniával bíró anekdotáitól kacagott mindenki. Mesélt élettörténeteket, nehezeket, mélyen megérintőket –és mesélt az élet valóságos és derűs oldaláról. Minden napunkba csempésszünk jó dolgokat. Fordítsuk ki a borút-derűre. Ahogyan a déli, mediterrán nemzetek fogalmazzák: „a Sole mio! „– használjuk érzéseinket pozitív megközelítésben. Így családi vagy párkapcsolati, vagy munkahelyi és mindennapos problémáink is enyhülnek. A Nap mindenhol szépen süt –lássuk meg –vegyük észre és a problémákat ne gyártsuk, hanem engedjük csak szépen el. A szeretetnyelveket tudatosabban használjuk, ne sajnáljunk egy mosolyt egy ölelést vagy egy kézfogást adni.

Beszélt könyveiről –a Nők Lapja újságnál eltöltött munkájáról, a kellemes kollektíváról –ahová évtizedek kötik.

Készített interjút hírességekkel, királynőkkel, zseniálisan okos elmékkel, de olyanokkal is, akiket nem kényeztetett el az élet… Azt mondja, embereket gyűjt és ez a gyűjtemény sokkal többet ér számára bármely vagyonnál– a dolog szerintem arról szól, hogy az életünkből, a hétköznapjainkból hiányzik a derű, hiányzik az irónia és hiányzik az önirónia. Hiányzik az, hogy tudjak a saját magam hibáin nevetni vagy legalább mosolyogni. Hogy kicsit megnézzem, én se vagyok tökéletes, te se vagy az, akkor miért is ne lehetne így elfogadni egymást?”

A család számára a legfontosabb – összetartó, egymást erősítő bázis. Nagycsaládosként vallja –, hogy mindenkinek megvan a maga szerepe, amiben szükség van egymásra.

Hallhattunk novelláiból is részleteket:

Nem kell neki az én Fiam?

Moly Mari könnyei

Mennyország, Paradicsom utca…

Egy bús Férj panaszai,

A Nő és a strand

…mind egy-egy élettöredék a valóságból. Mint ahogyan a Ne félj, mesélj! –sorozata a Nők Lapjában. Valóságos. Hiteles és derűre hangoló.

Legközelebb az Ünnepi Könyvhéten találkozhatunk vele Budapesten, ahol megjelenik a 11. könyve - itt jelentette be közönségtalálkozónkon – címe: Segítség! Nyakunkon a családunk.

Ildikót ismerve újabb, vidám olvasmányélmény elé nézünk.  

Koncz – Balog Kata tagintézmény-vezető köszönetét fejezte ki az Előadónak a nagyszerű előadásért, az olvasóközönségnek az aktív részvételért.

Közreműködött: dr. Törökné Kuklis Edit kulturális rendezvényszervező.

A Rendezvényt a Tourinform Iroda támogatta –köszönet érte.

Médiapartnereink: Kunsági Hírlap, Majsa Infó, Kiskunhír, Catel Televízió, Sírius Rádió.

thumb v.kulcsar ildiko2017 1 thumb v.kulcsar ildiko2017 2 thumb v.kulcsar ildiko2017 3

thumb v.kulcsar ildiko2017 4 thumb v.kulcsar ildiko2017 7 thumb v.kulcsar ildiko2017 11

thumb v.kulcsar ildiko2017 12 thumb v.kulcsar ildiko2017 8 thumb v.kulcsar ildiko2017 9

thumb v.kulcsar ildiko2017 5 thumb v.kulcsar ildiko2017 6 thumb v.kulcsar ildiko2017 10

 
 
 
 
left direction
right direction
Szikora Ádám költő 2018-ban
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban