www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2017 Anyák napja a Babakuckóban
 
 

Anyák napja a Babakuckóban

Nyomtat
thumb babakucko2017maj 7 Kocsis-Tóth Georgina, Gina Anyukának gyorsan elérkezett az első feladat, mint BABAKUCKÓ vezető a szülők részéről. Édes ANYÁK NAPJA – közeledik, s mint ilyen szép esemény- könyvtár családbarát klubja is megünnepli.

Gina Anyukának szépen sikerült az első önálló délután, ahová még Hérák Anita védőnő is vendégként eljött. Mindenki hozott egy kis finomságot, gyümölcslevet. A szépen feldíszített környezetben Koncz-Balog Kata tagintézmény-vezető köszöntötte az új klubvezetőt: Kocsis-Tóth Georginát, majd a kuckó játékmestere Törökné Editke gyermekkönyvtáros készült egy képes verses irodalmi köszöntővel az ÉDESANYÁK – tiszteletére. Ezen kívül a Bács- Kiskun Megyei Katona József Könyvtár jóvoltából babatarisznyákkal, mondókás könyvjelzőkkel, hívogatókkal, képes tájékoztatókkal lepte meg az Anyukákat.

Készült almapüré és finom zabpehely süti –aminek a receptjét minden anyuka elkérte. A baba-mama receptcserék után az anyatej sem hiányzott –ami természetesen a legfinomabb táplálék minden babának. Az ünneplést kávézgatás, teadélután követte, ahol a babák a játékos hancurkázó után elszunnyadtak a babaszőnyegen vagy ölben. Az Anyukák pedig élményeikről beszélgettek és együtt ötleteltünk Anitával is: milyen programokkal bővítsük a BABAKUCKÓ repertoárját. Sok Anyuka járatos valamiben – így –körbe jár majd a lehetőség – és mindenki szíve szerint készül egy-egy neki kedves témával, ajánlóval. Ez is egy jó ötlet a sok közül. Minden Édesanya jártas valamiben, s ezt osztja meg a többiekkel.

Folytatódnak az előadások is az érintett egészségügyi témákban – szakemberekkel, de van köztünk pszichológus Anyuka és pedagógus – ők is segítői lesznek a klubnak. Mindenki Értékes és Mindenki jó valamiben –akár ez lehetne az ANYÁK NAPI délután mottója is. Erősítsük meg női és szülői, anyai szerepeinket… és így tovább.

Anita örömmel látta, hogy munkája nem hiába való – jó kezekbe adta át a stafétát és a szülők is támogatólag segítik ezt a kedves középső csoportos BABAKUCKÓ-t. Szeretnénk, ha mindenkihez eljutna felhívásunk: A Városi Könyvtár családbarát sorozata és klubja a BABAKUCKÓ –ingyenes és bárki számára látogatható. Várunk szeretettel kismamákat, kispapákat és olykor a Nagyikat is vagy a testvérkéket. Lesznek programok az egész család számára és lesznek várandós Anyukáknak, valamint Kispapáknak, és a SZÜLŐKNEK szólóan is.

 Hogyan válunk szülőkké? –Ismerjük ennek a folyamatnak a mentális felkészülését? Vajon mikor kész egy szülő Anyának, Apának lenni? És a GYERMEK a családban? Vajon, hogy érzi magát a világban? –Ehhez és hasonló újdonságokkal készülünk. Várunk mindenkit, kicsiket és nagyokat szeretettel családbarát könyvtárunk programjaira!

 A BABAKUCKÓ pedig nyitva áll. Köszönjük, hogy 103 taggal oszthatjuk meg gondolatainkat és véleményünket. Köszönjük az Alapító Anyukáknak, hogy igényük volt a közösségre és segítségükkel immár 103 fős közösséget tudhatunk együtt.

Régi és új Tagok. Együtt - egymástól játszva tanulni.

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK!

& a Városi Könyvtár dolgozói J

boldoganyaknapjat orgona nagymamaknak

Donászy Magda: Nagyanyónak

Édes-kedves Nagyanyókám!
Anyák napja van ma!
Olyan jó, hogy anyukámnak
is van édesanyja.

Reggel mikor felébredtem 
az jutott eszembe, 
anyák napján legyen virág
mind a két kezembe.

Egyik csokrot neked szedtem,
odakünn a réten, 
Te is sokat fáradoztál 
évek óta értem.

Kimostad a ruhácskámat, 
fésülted a hajamat,
jóságodat felsorolni 
kevés lenne ez a nap.

Köszönöm, hogy olyan sokat 
fáradoztál értem, 
és hogy az én jó anyámat
felnevelted nékem.

Képgaléria:

thumb babakucko2017maj 1 thumb babakucko2017maj 2 thumb babakucko2017maj 3 

thumb babakucko2017maj 4 thumb babakucko2017maj 5 thumb babakucko2017maj 6

thumb babakucko2017maj 7 thumb babakucko2017maj 8 thumb babakucko2017maj 9

 

 
 
 
 
left direction
right direction
Szikora Ádám költő 2018-ban
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban