www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2017 Babakuckó a könyvtárban
 
 

Babakuckó a könyvtárban

Nyomtat
thumb babkuckoanitabucsu2017maj 5 

Rendhagyó BABAKUCKÓ találkozóra jöttek össze a baba klub tagjai. Hérák Anita védőnőtől búcsúztak az Anyukák és a Babák. 

A szakember és barát egy évig volt állandó szakmai vezetője a klubnak. Ez idő alatt a munkája mellett sok-sok kis családot megismert és megszerette Kiskunmajsát is. Nehéz szívvel búcsúzott a klubtól és a könyvtár dolgozóitól is – hiszen nagyon sok meghitt időt és hasznos órákat töltött együtt kismamákkal és kis-nagycsaládosokkal. Sok előadás fűződik nevéhez –amellyel segítette a gyesen lévő édesanyák gondjait a babák egészséges fejlődése érdekében. Meghívott vendég előadókat – akik szintén nagy szeretettel és önkéntes segítő munkájukkal segítették a klubba járókat aktuális gondjaik megoldásában. Elsősorban egészségügyi és gyermeknevelési témakörökben.

A szülők nevében Kocsis-Tóth Georgina köszönte meg a közös együttléteket és Anita szakmai és baráti munkáját. Egyben Anita fel is kérte Gina anyukát, hogy a többi taggal előzetes egyetértés alapján Nimród Édesanyja, azaz Gina veszi át a klub vezetését. A könyvtár nevében Koncz-Balog Kata nyújtott át elismerő oklevelet Hérák Anitának – aki szakmai munkájával – önzetlen hozzáállásával sok-sok baba-mama segítője volt. Nem maradhattak el dr. Törökné Kuklis Edit gyermekkönyvtáros játékmester és klubalapító búcsúszavai sem. Az együtt töltött időszak alatt kölcsönös barátság és tisztelet alakult ki a generációkat áthidaló párosból. Az alapítók és Anita együtt könnyezték meg a búcsúzkodás pillanatait – de aztán már a családbarátoké volt a főszerep. Azaz a Babáké! Ők is „beleszóltak” a búcsúzkodásba – majd kedves kötetlen beszélgetéssel, még egy utolsó kérdést Anita!  - tették fel a szülők folyamatosan – vagyis hiányozni fogsz mindannyiunknak. De! Mindenkinek megvan, a sorsa - Anita Budapesten folytatja szép munkáját – ahogyan anya a gyermekét – úgy a családbarát klub is elengedte „szárnyra kelni” Őt  tiszteletben tartva döntését. Sok sikert kívánunk, és mindig szívesen látunk – gyere bármikor – köszöntek el az Édesanyák és így gondoljuk mi is könyvtárosok.

A találkozók és az élet megy tovább családbarátságokban és a könyvtárban is, hiszen közeledik Anyák napja – ami a BABAKUCKÓ családbarát klub életéből sem hiányozhat.

„Egy igaz barátságnak az a jellemzője, hogy bármi történik is, az mit sem változik. A barátság és az a készség, hogy egymáson segítsünk, az élet hátralévő részére is megmarad.”      

Heinrich Harrer

Képgaléria:  

 thumb babkuckoanitabucsu2017maj 1 thumb babkuckoanitabucsu2017maj 2 thumb babkuckoanitabucsu2017maj 3

thumb babkuckoanitabucsu2017maj 4 thumb babkuckoanitabucsu2017maj 5 thumb babkuckoanitabucsu2017maj 6

thumb babkuckoanitabucsu2017maj 7 thumb babkuckoanitabucsu2017maj 8 thumb babkuckoanitabucsu2017maj 9

 
 
 
 
left direction
right direction
Szikora Ádám költő 2018-ban
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban