www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2015 Nagy Könyvtári Show! – 10. Országos Könyvtári Napok
 
 

Nagy Könyvtári Show! – 10. Országos Könyvtári Napok

Nyomtat
thumb 12 

2015. október 5-12.

10. alkalommal szólt október első hete országosan a könyvtárakról. A jubileumot a kiskunmajsai Városi Könyvtárban is igyekeztünk színvonalasan, eseménydúsan ünnepelni, minden napra jutott program az őszi színekbe öltöztetett könyvtárban, a napi témakörök köré rendezett könyvkiállítások díszleteiben. Nem szakítottuk meg a hagyományt, a hét minden napja más-más témakörre épült. 

 

Kedd (október 6.) az egészség napja volt, Dr. Tóth Tibor háziorvos, baleseti sebész, 2008-ban az Év Orvosa tartott előadást korunk népbetegségéről A stressz és az egészség címmel. Figyelemfelkeltő, több korosztályt vonzó előadásával bizonyította: az emberek megtaníthatók a hatékony stressz kezelésére, így megalapozható és fenntartható a teljes mértékű egészség. Az előadásról részletes, fényképes beszámoló honlapunkon, a www.vkmajsa.hu oldalon olvasható.

A stresszoldásról, a lelki egészség fenntartásáról a Kultúrkáló, kiselejtezett könyveink vására gondoskodott, ahol nemcsak orvosi könyvek, de témakörökre bontva sok érdekes kiadvány várta és várja gazdáját.

Szerdát (október 7.) a tehetségek napjává nyilvánítottuk. Délelőtt Báb-, kézműves- és rajzkiállítást rendeztünk be a nyári táborosok kézműves munkáiból, a táborok hangulatát pedig fotókiállítás idézte meg. Délután 2. alkalommal rendeztük meg Járási Prózamondó Találkozónkat. A versenyről részletes, fényképes beszámoló honlapunkon, a www.vkmajsa.hu oldalon olvasható.

A csütörtököt (október 8.) talán nyilváníthatjuk a „kincskeresők” napjának, hiszen a „Kincskereső” és a kiskunmajsai  emlékek című irodalmi esten a 80 éves Simai Mihály József Attila-díjas költő „főszereplésével” időutazáson vehettünk részt, bepillanthattunk a Kincskereső gyermek és ifjúsági irodalmi folyóirat kulisszái mögé, megidézhettük a 70-es, 80-as, 90-es évek irodalmi szellemiségét. A találkozóról részletes, fényképes beszámoló honlapunkon, a www.vkmajsa.hu oldalon olvasható.

Pénteken (október 9.) olvastunk, továbbvittük a tavaly elindított Könyvstafétát, az egész napos olvasási láncot, felváltva olvastunk könyvtárosok és olvasók. Minden résztvevőnek köszönjük, hogy családiasan, együtt feledkezhettünk bele kedvenc íróink világába. Külön öröm volt, hogy idén általános iskolások és gimnazisták is  megosztották velünk kedvenc olvasmányaikat.

Szombaton (október 10-én) a Megbocsátás Napján  sokak örömére ismét elengedtük a könyvtári tartozásokat.

Továbbra is várjuk kedves olvasóinkat, törzstagokat és újakat egyaránt az idei  könyvtári hét jelmondatával: KÖNYVTÁRBA MENTEM, GYERE UTÁNAM!

Nagyon köszönjük támogatóink, a Nemzeti Kulturális Alap, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Megyei Könyvtár, és a helyi médiák (CATEL Kft., Sirius Rádió, Kunsági Hírlap, Majsa Info) segítségét!

Köszönjük a programsorozatunk előadóinak és szereplőinek színvonalas hozzájárulásukat rendezvényeink sikeres megvalósításához.

thumb 1 thumb 3 thumb 4

 thumb 5 thumb 6 thumb 7

thumb 8 thumb 9 thumb 10

thumb 11 thumb 12 thumb 13

 

 

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022