www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2015 OLVASSUK EGYÜTT! - eredményhirdetés
 
 

OLVASSUK EGYÜTT! - eredményhirdetés

Nyomtat
thumb 3zsirmik 

A 2014-es év végén elindítottunk egy játékot, melynek minden hónapban más-más költő, író volt a főszereplője. Az általános iskolásokat megszólító Olvassuk együtt! irodalmi totónk sok diákot mozgatott meg, nekik, illetve a helyi és járási iskoláknak szerettük volna megköszönni rendezvényünkkel a tanévben mutatott együttműködésüket, munkájukat. 

 Irodalmi totónkat erre az iskolai évre lezártuk, s most a legsikeresebb játékosokat jutalmaztuk meg, azokat, akik legalább az egyik hónapban minden kérdésünkre helyesen válaszoltak. 

A játék végeredménye - az idei tanévben - jutalmazottak:

I.              Vörös Dzsenifer, Mózer Dorina

II.             Rozmis Anna

III.           Gyuris Eszter, Gyuris Réka, Dömök Jázmin

Emléklapot kaptak: Patyi Benet, Répás Vivien, Fekete Dorina, Fekete Noémi és Bódi Nóra.

Aki eljött hozzánk ezen a napon, megismerkedhetett Zsirmik Istvánnal, aki a Yenisei együttes https://www.youtube.com/watch?v=O4aeyVJahmc tagjaként számos nemzetközi fesztiválon lépett már fel, szerelme a hangszer, a zene, a mese és régi történetek mondása. Mesél gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, a rokon népek meséiből merít a legszívesebben, előadását hangszerekkel illusztrálja, és az előadásba bevonja a közönséget is. Elmondta a Koronás szarvasanya című kirgíz, illetve a bátor Azmun című Amur-parti meséket, a mesék végén megszólaltatva a hozzájuk kapcsolódó csodálatos, ősi hangszereket: a topsurt (ez a húros hangszer látható pl. a HANGGAI együttes https://www.youtube.com/watch?v=1IamoKQkjE4 dalaiban) és a csontdorombot, egy távoli, varázslatos világot varázsolva elénk. Köszönjük előadónk lelkes, önzetlen segítségét rendezvényünk megvalósításában.

Köszönjük Bánné Csontos Ágnes tanárnőnek, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, hogy elkísérte hozzánk osztályát.

Jövő tanévben folytatjuk, új kérdésekkel várjuk játékosainkat, sőt elindítjuk a játék felnőtteknek szóló változatát is. OLVASSUK EGYÜTT!

Köszönjük a Catel Kft., www.majsainfo.hu internetes oldal, a Majsa Info, a Kunsági Hírlap, a Sirius Rádió és a  Kiskunmajsa Városi Önkormányzat weblapja www.kiskunmajsa.hu támogatását!

thumb 1zsirmik thumb 2zsirmik thumb 3zsirmik

thumb 4zsirmik thumb 5zsirmik thumb 12zsirmik

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022