www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Tavasz volt... Gyönyörű!
 
 

Tavasz volt... Gyönyörű!

Nyomtat
thumb 5  Végéhez ért a könyvtár tavaszi irodalmi olvasásnépszerűsítő programja. Május utolsó hetében találkozhattunk az Arany János Általános Iskola 4. osztályosaival Kitl Valika tanító néni jóvoltából. A tanulókkal a korosztályuk költőivel, íróival és műveikkel ismerkedtünk. A mesék világában kalandozva bábjátékoztunk és beszélgettünk olvasmányélményeikről.  

 Jártasságuk a könyvtárban hasznosnak bizonyult, bátran keresgéltek a természettudományokat tartalmazó polcok között is. Élettörténeteikben a barátság, a szeretet, a család, a kirándulások, a zene és a sportolás - a közös együttlétek rajzolódtak ki. Szerep- és szituációs játékainkban a saját megélt érzelmeiket, vágyaikat, álmaikat, tapasztalataikat nagyon gazdagon adták elő - a humor sem hiányzott!

A jó közösség és szellemiség az iskola, gyermekszerető pedagógusok, segítő szülőtársakkal –fantasztikus utat járhatnak be. Minden gyermek kincs- jó helyen vannak- szárnyalni fognak. A könyvtár és  könyvtárosok segítők  ebben.

TISZTELETTEL KÖSZÖNJÜK AZ EGÉSZ ÉVES KÖZÖS MUNKÁT AZ ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGUSAIVAL, TANULÓIVAL! VAKÁCIÓ ALATT IS VÁR MINDENKIT A KÖNYVTÁR!

EMLÉK-KÉPEK:

thumb 1  thumb 3 thumb 4

thumb 5 thumb 6 thumb 9

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos növendékeivel zártuk május utolsó hetét. Könyvtárhasználati órákra látogattak el Kovácsné Tóth Henriett és Paálné Tóth Irénke tanító nénik és kis nebulóik. Mindkét csoportnak az 1-2. osztály könyvtárhasználati ismereteit mélyítettük el a városi könyvtárban adott lehetőségek kihasználásával.  Az első órában felelevenítettük az eddig tanultakat, majd a helyszínen gyakoroltunk. Ügyességi– és műveltségi játékokkal a mesebirodalomban pihentünk meg.  Itt szárnyra kapott mindenki elméje, csakúgy sziporkáztak a gyermekek a különböző műveltségi, természettudományi és művészeti ágakban! A képességfejlesztő játékokat és olvasmányaikat hátrahagyva folytattuk az olvasóteremben a következő órát. Itt nagy izgalom és készülődés vette kezdetét, hiszen csapatversenyt hirdettünk könyvtárismeretek témakörben. A vetélkedő 13+1-es írásos TOTO-ból állt, szellemi és gyakorlati kérdésekkel tarkítva. Mindkét osztályt öröm volt látni, ahogyan belevetették magukat a versenybe. Pisszenést sem lehetett hallani, elmélyült okos buksikat lehetett minden asztalnál látni, gondosan körmöltek a feladatlapokon. A zsűri nehéz szerepe a tanító nénikre hárult, hiszen a javító idő alatt „igazit” játszottunk a gyerekekkel. Bábjátékoztunk, szerepjátékoztunk - nagy átéléssel és sok-sok nevetéssel! Az eredményhirdetés sok szép munkát kiemelt. Voltak hibátlan és csak néhány pontot vesztő kis diákok, de a végén mindenki nyert! Tudást! Az apró jelképes ajándékot kiérdemelték a gyermekek. A könyvtár pedig kapott egy élményt, hiszen öröm volt együtt dolgozni, játszani a tanulókkal. Az érték bennük van, mestereik pedig felelősségteljes gondoskodással ápolják, gondozzák ezt az értéket, amit úgy hívunk: GYERMEK!

KÖSZÖNJÜK A SZENT GELLÉRT KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA EGÉSZ ÉVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT. TISZTELET AZ ELKÖTELEZETTSÉG FELÉ, AMELYBEN HELYET KAP A MŰVELTSÉG ELMÉLYÍTÉSE  ÉS A KÖNYVTÁR. PEDAGÓGUSOKAT, DIÁKOKAT, SZÜLŐKET NYÁRON IS SZERETETTEL VÁR A KÖNYVTÁR!

EMLÉK-KÉPEK: 

thumb 10 thumb 11 thumb 14

thumb 15 thumb 16  thumb 18

 

thumb 19  thumb 21 thumb 22

thumb 24 thumb 26 thumb 27

 A FENTIEK MELLETT:

KÖSZÖNETÜNKET  FEJEZZÜK KI AZ EGÉSZ ÉVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÉRT A DÓZSA GYÖRGY GIMNÁZIUM  SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS  KOLLÉGIUMNAK,  AZ  EGRESSY BÉNI  ALAPFOKÚ  MŰVÉSZETI  ISKOLÁNAK,   A KATOLIKUS ÓVODA  ÉS  A NAPSUGÁR  ÓVODA  MINDEN  CSOPORTJÁNAK, A CIRÓKA BÖLCSŐDÉNEK: 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KISKUNMAJSAI VÁROSI KÖNYVTÁR,  AMELY NYÁRON IS VÁR !

 

 
 
 
 
left direction
right direction
Szikora Ádám költő 2018-ban
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban