www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Tavasz van! Gyönyörű!
 
 

Tavasz van! Gyönyörű!

Nyomtat
thumb 9  Így gondolhatták azok az iskolások is akik ellátogattak hozzánk. A könyvtár versekkel, mesékkel, vidám szerepjátékokkal idézte meg a természet ébredését. Az Arany János Általános Iskola alsós növendékei bátran, felkészülten, vidáman „kerteltek” a Süss fel nap!- dalocskára és nagy átéléssel báboztak az együtt készített forgatókönyv alapján: Egy tavaszi nap az erdőn, mezőn…címmel.  

 A körjátékokban koszorúba kötöttük a virágokat és megnéztük az udvar sziklakertjét is,hiszen-sok gyermek palántázta - előző években- a ma már zöldellő virágokat. Felismerték a citromfűt, menthat, levendulát, korallkákat és sziklakerti rózsákat, szegfűt. A foglalkozások végére a csicsergő gyerekek végleg meghozták a vidám tavaszi zsongást a könyvtárba is.

Köszönjük Ruskó Éva és Tabajdiné Incike tanító néniknek valamint a diákoknak az irodalmi együttlétet. Élmény volt!- a játékos dalt az ABC- ről –eltettük emlékbeJ

Mesélő képek:

thumb 2 thumb 4  thumb 8

thumb 9 thumb 1 thumb 2

thumb 3 thumb 5 thumb 6

thumb 7 thumb 8 thumb 9

Köszönjük a Szent Gellért Katolikus Általános Iskolából Konczné Bartal Évi tanító néninek és osztályának a foglalkozás alatt készített gyönyörű rajzokat olvasmányélményeikből a bábjátékozás közös örömét , Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi  meséi könyvéből a humoros, tanulságos közös mesedélutánt.

Képekben elmesélve:

thumb 1 thumb 2 thumb 3

thumb 4 thumb 5 thumb 6

Köszönjük a Dózsa György Gimnázium és Kollégium általános iskolás vegyes csoportjának az igazán vidám színjátszós-vetélkedős délutánt, ahol a barátságok közösségteremtő ereje humorral sok nevetéssel és vidám történetekkel, olvasmányrészletekkel párosult.

Maximilán-Tóth  Mária pedagógus jóvoltából az egész éves együttműködést a könyvtár és kollégium között.  A magyar nyelv és  irodalom elmélyítéséért  olvasásnépszerűsítő közös programokért.

Képekben elbeszélve:

thumb 1 thumb 3 thumb 5

thumb 6 thumb 7 thumb 9

 

 
 
 
 
left direction
right direction
Szikora Ádám költő 2018-ban
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban