www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Divatbemutató – Protokoll – Etikett – Mozgáskultúra, a szellem, a lélek és a test harmóniája
 
 

Divatbemutató – Protokoll – Etikett – Mozgáskultúra, a szellem, a lélek és a test harmóniája

Nyomtat
 thumb 2  

A Kiskunmajsai Arany János Általános Iskola és EGYMI, valamint a Városi Könyvtár közös programja az iskolai EGÉSZSÉGHÉT rendezvénysorozatban, a fenti című foglalkozással ajándékozta meg a felső tagozatos általános iskolásokat 2014. május 14-én (szerdán) 14 órai kezdettel.

 A Városi Könyvtár nagy örömmel fogadta a meghívást az iskolai EGÉSZSÉGHÉT rendezvénysorozatához, hiszen ezzel a sikeres együttműködéssel – melyben több téma is szerepelt - tovább erősödött a két intézmény szakmai kapcsolata.

A rendezvénysorozat házigazdája, szervezője Nádas Lajosné pedagógus köszöntötte az Arany János Iskolában, intézményünk  könyvtárosait , akik egyben a zsűri szerepét is vállalták. Balog Katalin, mint a zsűri elnöke mondandójában hangsúlyozta az oktatási és kulturális intézmények szerepét és felelősségét a felnövekvő nemzedék felett. Üdvözölte az iskola sokoldalúságát, aktív szerepét a város közéletében. A pedagógusok – tanulók – szülők közötti bensőséges, mégis tiszteletteljes viszonyt.

Törökné Editke előadással és több stílust átívelő koreográfiával készítette fel a diákokat az izgalommal várt divatbemutatóra. A foglalkozás során megismerkedtek a diáklányok az alapvető divatstílus jegyekkel: milyen alkalomhoz milyen színek, darabok viselése ajánlott, hogyan tudjuk átalakítani viseletünket apró és hatásos trükkökkel. Merjük vállalni önmagunkat, legyen szép tartásunk, mosollyal, nyitottsággal, őszinteséggel mindenkinek lesz saját stílusa, egyénisége, kisugárzása.

Az öltözködési stílusokat, témákat bemutató kiállítással a diákok megismerkedhettek a témát tárgyaló könyvtári könyvekkel, színes ruhadarabokkal, kiegészítőkkel. Party-szett, hétköznapi viselet és szabadidő kategóriákban, nagy segítséget adott Oláhné Terike, „önkéntes  stylist”.

A vidám bemutató során a gyermekek közelebb kerülhettek a divat gondolatisága mellett az alapvető protokoll és etiketthez: hogyan viselkedjünk a különböző élethelyzetekben; valamint szó esett arról is, hogy a külső megjelenésünk csupán a felszín, mely visszatükrözi környezetünk felé a bennünk lévő világot, harmóniát.

Az EGÉSZSÉGHÉT alapgondolataihoz kapcsolódóan fontos életvezetési tanácsokat kaptak a diákok Editke előadásában:

a helyes táplálkozás, a mozgás – mozgáskultúra kialakítása és ápolása, az elme (a tudás) és lélek ápolása, az önbizalom növelése, boldogságunk, harmóniánk napi tudatos gondozása alapvető fontosságú életünkben-ez a mentális állapot, a test-lélek-elme egyensúlya.

De hogyan alakítsuk ki harmóniánkat? Erre a kérdésre a választ is megtudtuk diákközönségünktől interaktív foglalkozásunkon. Az elhangzott kérdésre: „Téged mi tesz boldoggá, örömtelivé az életedben?” - a következő sokszínű választ kaptuk a bölcs diákoktól:

-  a barátság, a barátokkal együtt töltött idő,

-  egy meghitt beszélgetés, zenehallgatás, koncertek, könyvek olvasása, mozi

-  a szerelem,

-  a sport, és sport sikerek,

-  az ötösök, tanulmányi sikerek,

-  a családi közös időtöltés, kirándulások

-  kis kedvenc háziállatokkal játék, annak gondozása

-  szabad levegőn mozgás, kirándulás a zöldben.

Tehát minden ember számára más és más az egyedi sajátos örömforrás, ezzel a kérdéssel önmagunk felé fordulhatunk, saját magunk adott válaszunkkal tudatosan önmagunkra figyelhetünk és felszínre hozhatóak, tudatosan ápolhatóak boldogságot hozó életterületeink. Legyenek mindenki életében álmok és célok. Legyenek közös és egyéni élményeitek, amelyek szárnyakat adnak és emlékként hordozzátok szívetekben. Motivációt ad csüggedésben, inspirációt a további célokhoz!- fejezte be előadását Editke.

Köszönjük Nádas Lajosné, pedagógus szervezőmunkáját, valamint a közönségszervezésben résztvevő pedagógusok munkáját Nagy Ágnesnek, Balog Incikének, így a közel 50 fős diákközönségünket meg tudtuk ajándékozni egy vidám délutánnal.

A modell szerepet felvállaló diáklányoknak is köszönjük bátorságukat! Köszönetünket fejezzük ki:

Balog Izabellának, Csendes Biankának, Hájos Anisszának, Kolompár Nikolettnek, Kuklis Ritának, Meszes Viktóriának és Túri Pankának. A modellek munkáját a könyvtár emléklappal jutalmazza-zárta le a sikeres délutánt Könyvtárunkból Balog Katalin informatikus-könyvtáros,  az „ egészséges élet –stylus”  program zsűri elnöke.

A Városi Könyvtár Dolgozói

thumb 1 thumb 2 thumb 3

thumb 4 thumb 5 thumb 6

thumb 7 thumb 8 thumb 9

thumb 10 thumb 11 thumb 12

 
 
 
 
left direction
right direction
Szikora Ádám költő 2018-ban
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban