www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Tavaszi zsongás – és könyvtárismereti óra a könyvtárban
 
 

Tavaszi zsongás – és könyvtárismereti óra a könyvtárban

Nyomtat
thumb sztgellert2018apr 1

A hirtelen jött tavasz a könyvtárakba is több diákot, olvasót vonzott be. Újra találkozó hellyé varázsolódott a télvégi csendből a beszélgető sarok vagy a folyóirat olvasó. 

Rég látott nénik és bácsik jöttek frissen, és mi könyvtárosok meghatódva cirógattunk meg tekintetünkkel mindenkit! Néha aggódunk, ha régen jártak nálunk, máskor örülünk, ha új találkozások születnek.

A TAVASZI ZSONGÁS – óvodás – és kisiskolás programsorozat. A könyvtár ismeretterjesztő könyvekkel és tematikus programokkal, korosztályokra bontva várja a csoportokat. Évről-évre megújulva – a digitális eszközök bevonásával – is igyekszünk a könyvtári programokat vonzóbbá, élményszerűbbé és kreatívabbá tenni. Igaz! Mindig első helyen az olvasásnépszerűsítés és elmélyítés, a könyvtárak közösségi térré alakítása a cél. Itthon legyünk a könyvtárunkban is!

Jó példa erre, hogy a tanulói csoportok is szeretik az évszakokhoz kapcsolódó ünnepi szokások, jeles alkalmak, néphagyományok megismertetését célzó foglalkozásokat. A csapatfeladatokban sikerélményhez is jutnak a gyerekek. Az aktuális kreatív mini műhelymunkálatok sem maradnak el. És észrevétlenül a foglalkozások végére a gyerekek a könyvtárról is képet alkothatnak. A könyvtárismeret a könyvtárhasználattal folytatódik. Itt már nagyon ügyesek voltak a diákok, hiszen minden játékosan tanult feladatot hibátlanul oldottak meg. Egyénileg és közösen is.

Köszönjük A Szt. Gellért Katolikus Általános Iskola 3. osztályosainak és Dobóné Czinkóczi Erzsébet tanító néninek a remek hangulatú és tudásalapú Tavaszi zsongás – és könyvtárismereti foglalkozáson való részvételt.

Várunk csoportokat, osztályokat bejelentkezésre is!

 thumb sztgellert2018apr 1 thumb sztgellert2018apr 2 thumb sztgellert2018apr 6

thumb sztgellert2018apr 7 thumb sztgellert2018apr 8 thumb sztgellert2018apr 9

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022