www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Kinyitotta kapuit a Babakuckó könyvtárunkban
 
 

Kinyitotta kapuit a Babakuckó könyvtárunkban

Nyomtat
 thumb babakucko2018febr 5

Az idei esztendő első találkozójára a zord idő ellenére sok Anyuka jött el. Természetesen Babáikkal együtt.

A meghirdetett téma is érdeklődésre adott okot. Mozgás – és egészség – témakörben Hangodi Szimonetta gyógytornász tartott ismeretterjesztő előadást.

Prezentációjában:

A mozgásfejlődés fázisai- születéstől a járás tanulásáig részletesen, édesanyák kérdései alapján a további mozgásfejlődés mozzanatai óvodáskorig témában- nagymozgások, finommotorika szerepe, az idegrendszer és a mozgató szervrendszer fejlődése. A kóros mozgásfejlődés jelei- érdemes szakemberhez fordulni. Mi hasznos és mi ártalmas a mozgásfejlődés szempontjából- tanácsadás, eszközök.

A gerinckímélet alapelvei hétköznapi tevékenységek során témában- helyes testtartás megtanítása, bemutatása ülő- és álló helyzetben, házi munkák végzése gerinc- és ízületkímélő testtartással- megtanítása, bemutatása, tanácsadás. Várandósság alatt végbemenő legfontosabb statikai elváltozások –egészségmegőrző tanácsok, megelőzés szerepe –gerinc- és ízületkímélet szempontjából.

A helyes babahordozás és hordozóválasztás mind a baba mind a hordozó személy szemszögéből. A hordozóeszköz megválasztásának szempontjai- ortopédiailag helyes hordozási módok különböző életkorban. – végig képekkel illusztrálva, kérdések megválaszolása – beszélt Hangodi Szimonetta gyógytornász szakember.

Az előadás követően kötetlen beszélgetésben ötleteltünk tovább. Milyen témákat és előadókat hívjunk, mi az, amire segítő – támogató – ismeretterjesztő – programokkal segítsük közösen a Babakuckó közösséget. A szellemi műhely ládikája gyorsan megtelt. Az éves program hasznos időtöltése mellett a szabadidő – és közösség folyamatos megújulása – is fontos tényező. Örömmel várunk minden kismamát és kisbabás Édesanyát, nevelőanyukát és nagymamákat programjainkra. A testvérkéket pedig a könyvtár gyermekrészlege.

A babairodalom és gyermekirodalom valamint a szakirodalom bővítéséről is szó esett. Ajánlóinkkal minden hónapban találkozhatnak polcainkon illetve honlapunkon és fb oldalunkon. Jön a tavasz, a sétával a könyvtár is lehet úti cél. Szeretettel várunk mindenkit!

„Dombon törik a diót, a diót,

utána a mogyorót , mogyorót.

Tessék, kérem megbecsülni,

és a földre lecsücsülni – csüccs!”

thumb babakucko2018febr 1 thumb babakucko2018febr 2 thumb babakucko2018febr 3

thumb babakucko2018febr 4 thumb babakucko2018febr 5 thumb babakucko2018febr 6

thumb babakucko2018febr 7 thumb babakucko2018febr 8 thumb babakucko2018febr 9

 
 
 
 
left direction
right direction
Szikora Ádám költő 2018-ban
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban