www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények OLVASSUK EGYÜTT! - eredményhirdetés
 
 

OLVASSUK EGYÜTT! - eredményhirdetés

Nyomtat
thumb 3zsirmik 

A 2014-es év végén elindítottunk egy játékot, melynek minden hónapban más-más költő, író volt a főszereplője. Az általános iskolásokat megszólító Olvassuk együtt! irodalmi totónk sok diákot mozgatott meg, nekik, illetve a helyi és járási iskoláknak szerettük volna megköszönni rendezvényünkkel a tanévben mutatott együttműködésüket, munkájukat. 

 Irodalmi totónkat erre az iskolai évre lezártuk, s most a legsikeresebb játékosokat jutalmaztuk meg, azokat, akik legalább az egyik hónapban minden kérdésünkre helyesen válaszoltak. 

A játék végeredménye - az idei tanévben - jutalmazottak:

I.              Vörös Dzsenifer, Mózer Dorina

II.             Rozmis Anna

III.           Gyuris Eszter, Gyuris Réka, Dömök Jázmin

Emléklapot kaptak: Patyi Benet, Répás Vivien, Fekete Dorina, Fekete Noémi és Bódi Nóra.

Aki eljött hozzánk ezen a napon, megismerkedhetett Zsirmik Istvánnal, aki a Yenisei együttes https://www.youtube.com/watch?v=O4aeyVJahmc tagjaként számos nemzetközi fesztiválon lépett már fel, szerelme a hangszer, a zene, a mese és régi történetek mondása. Mesél gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, a rokon népek meséiből merít a legszívesebben, előadását hangszerekkel illusztrálja, és az előadásba bevonja a közönséget is. Elmondta a Koronás szarvasanya című kirgíz, illetve a bátor Azmun című Amur-parti meséket, a mesék végén megszólaltatva a hozzájuk kapcsolódó csodálatos, ősi hangszereket: a topsurt (ez a húros hangszer látható pl. a HANGGAI együttes https://www.youtube.com/watch?v=1IamoKQkjE4 dalaiban) és a csontdorombot, egy távoli, varázslatos világot varázsolva elénk. Köszönjük előadónk lelkes, önzetlen segítségét rendezvényünk megvalósításában.

Köszönjük Bánné Csontos Ágnes tanárnőnek, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, hogy elkísérte hozzánk osztályát.

Jövő tanévben folytatjuk, új kérdésekkel várjuk játékosainkat, sőt elindítjuk a játék felnőtteknek szóló változatát is. OLVASSUK EGYÜTT!

Köszönjük a Catel Kft., www.majsainfo.hu internetes oldal, a Majsa Info, a Kunsági Hírlap, a Sirius Rádió és a  Kiskunmajsa Városi Önkormányzat weblapja www.kiskunmajsa.hu támogatását!

thumb 1zsirmik thumb 2zsirmik thumb 3zsirmik

thumb 4zsirmik thumb 5zsirmik thumb 6zsirmik

thumb 7zsirmik thumb 8zsirmik thumb 9zsirmik

thumb 10zsirmik thumb 11zsirmik thumb 12zsirmik

 
 
 
 
left direction
right direction
Szikora Ádám költő 2018-ban
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban