www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Főoldal
 
 

Utak egymáshoz- érzelmi intelligencia

Nyomtat
domjan

Utak egymáshoz – érzelmi intelligencia - címmel közönségtalálkozónak adott otthont a Kiskunmajsai Városi Könyvtár: Vendégünk volt

dr. Domján Mihály pszichológus, családterapeuta, podcast tartalomkészítő, író, szakíró, szomatodráma játékvezető és még sorolhatnánk. ...

 A nagyon jó találkozót, nagy érdeklődés és várakozás előzte meg. Közkívánatra sok -sok kérés után sikerült a találkozót megvalósítani.  Sok hasznos tanács, ismeretek és gyakorlati útmutatók, felismeréseket, technikákat hallhattunk.  Mindez sok humorral átszőtt önismerettel, amiben mindannyian magunkra ismerhetünk. Vendégünkről: 2001 óta pszichológusként majd családterapeutaként, azóta   tanácsadó szakpszichológusként praktizál. Korábban dolgozott iskolapszichológusként, majd a gyermekvédelem és a családsegítés területein. Kecskeméten kezdett el privát klienseket is fogadni – egyéni életvezetési, pár-, és családterápia formájában. Az elmúlt években ismereteket szerzett az (Erőszakmenetes Kommunikáció), a Mindfulness (tudatos jelenlét pszichológiája) és az (traumaterápia) területén. 2018-ban fejezte be a szomatodráma képzést. Önkéntesként foglalkozott csoportokkal különböző formákban és területen.  2013-tól Budapesten rendszeresen ad elő a Kulturális Szalonban, mellette pedig számos város, cég és intézmény felkérésének tesz eleget, képzéssel, előadással, csapatépítő és egyéb tréningekkel.  Eddig három magánkiadású könyve jelent meg: Mustármagok, Veled vagyok és Engedd meg magadnak címmel. Két könyvbemutatót a Kiskunmajsai Városi könyvtárban teltházzal tarthattunk meg, nagy sikerrel és beszélgetéssel kedves vendégünkkel -mindmáig emlegetve a kezdeteket., Jó barátsággal és nagy tisztelettel. Ezen kívül több cikk, interjú jelent meg különféle magazinokban A Nők Lapja családi magazinban most olvashattunk interjút vendégünkkel. Közel áll hozzá a karitatív tevékenységek is, a társadalmi problémák megközelítése, amit a közösségi médiában is megoszt segítőként. 2018-ban indította a Mind&Spirit blogot, ­valamint a drdomjan.blog.hu–, oldalt, amelynek a lapletöltése 2 év alatt túllépte a 300ezret. Megjelenő Podcastekkel segíti az érdeklődőket, amely – a Spotify-on és a YouTube-on érhetőek el. Így ír önmagáról, személyes és hivatalos honlapján:

A hozzám fordulók legtöbbje párkapcsolati problémákkal keres fel. Munkám a családterápia szemléletén alapszik. Mit jelent ez? Például hogyan tudok otthon nőként, feleségként, anyaként működni, illetve férfiként, férjként és apaként? Egyénileg mit teszek azért, hogy legyenek szép pillanataim? Hogyan okozok a másiknak örömet? Miből érzem, hogy megbecsülve lennék? Mennyire van az adás és a kapás egyensúlyban? Ki erősít engem? Ki gyengít? Képes vagyok-e nyíltan felvállalni a véleményemet? Tudok-e kérni? És elfogadni? Elismerni? Hálát adni? Egyensúlyban van-e a meghittség? Mit jelent a munka az életemben? Nem könnyűek ezek a kérdések, a határok, a szerepek, az elvárások és megegyezések újra fogalmazása nem könnyű, de segítő technikákkal, szakemberrel elindulhat a változás! Önmagunk megismerése, elfogadása, annak rendezése az elsődleges. Fontos a családunktól kapott örökölt minták, hiedelmek és erőforrások feltárása, valamint az önazonos célok megfogalmazása…A doktor úr speciális területei: Családi és párkapcsolati konfliktusok, Válás, szakítás, elengedés, Önértékelési és önbizalmi problémák, családról való érzelmi leválás konfliktusai, Stresszkezelési nehézségek, Munkahelyi konfliktusok, karrierkrízis, Megbocsátás, újrakezdés, Betegségekhez vagy sérülésekhez való alkalmazkodás, Veszteségek és traumafeldolgozás  Vallja: „Az önmagunkkal való őszinte szembenézés hatalmas erőket tud a gyógyulásunk irányába mozgósítani.” Milyen igaza van! A mai előadásának témája sokoldalú és sokat mondó: Utak egymáshoz – Az érzelmi intelligencia – Nagyon vártuk mindannyian, hogy megtaláljuk-e útjainkat egymáshoz és önmagunkhoz is: A téma szakértője dr. Domján Mihály pszichológus, terapeuta szomatodráma és Mindfulness szakembernek: - segített ma is! Az „élő rendelés” jól sikerült!   Köszönjük doktor úr!

Kulcsszavakban a recept: Empátia, figyelem, hangolódás, kéretlen tanácsok, ítélkezés, együttérzés, pozitív észrevételek,  fontos vagyok, érzelmi intelligencia , társadalom hiányosságai ,közös programok fontossága, az érzelem gazdagsága , generációk ,családok közös együttlétek ,Mesélj magadról! – együtt töltött idő, szocializáció a generációk közötti hangolódásban , ne ragadjunk a múltba, a jelenben tanuljunk élni , napi örömök és a hála szerepe ,fontossága , családi kapcsolatok , örökölt sors és genetika ,családminták ,traumák feldolgozása , elengedések , megbocsátás gyakorlása, férfi -női szerepek visszatalálása , megélése ,megőrzése, tisztelet, bizalom, elfogadás, szeretet, érzések megélése, egyensúly,  balansz , test ,szellem, lélek egyensúlya , a hit segítő ereje , a feltárt múlt -jóvátétel, tudatosság, önismeret, reziliencia, kommunikáció , gyengédség,  testbeszéd , motivációk, célok , örömök az erőforrások , sejt szintű emlékek ,  öröklődések , testtudatosság, önazonosság, családon belüli szerepek ,párkapcsolati szerepek , társas magány ,a jó egyedüllét, szabályok ,keretek felállítása, a birtoklás nem szeretet , élmények ,közös együttlétek , öröm és érzelmi önszabályozás .A XXI. század rohanó problémája az idő hiánya egymásra. Értő figyelem. Lista, hálanapló, jót kívánni és a jót gyakorolni naponta. „Egy szappanopera alatt nem leszünk boldogok! „Utak egymáshoz. …az érzelmi intelligencia út lehet önmagunk megismeréséhez és egymásra találásban.

A teltházas közönségtalálkozón immár harmadik alkalommal, dr. Törökné Kuklis Edit könyvtáros volt a beszélgetőtárs, moderátor. Az estet egy közös játék zárta.  Motivációs képeslapot nyerhettek, a bátor résztvevők, amibe a végére mindenki bekapcsolódott és nyert! dr. Domján Mihály doktor úr – jött, látott, nevettünk és gyógyultunk!  Köszönjük a sok segítő tanácsot és a lélekerősítő gondolatokat. Elvisszük magunkkal a derűvel együtt, a pozitív szemlélet gyógyító erejét! Köszönjük a közönségnek a nagy érdeklődést találkozzunk a jövőben is! A doktor úr könyvei a könyvtárból kölcsönözhetőek! Köszönjük a rendelést!

A könyvtárunk kreatív munkatársai – Mózer Mónika és Zelei Janka - ismét készítettek a jeles alkalomra könyvjelzőket, sokan jelezték, hogy szép gyűjteményük van. Köszönjük a bizalmat!

Köszönjük Vadkerti Rita intézményvezetőnek és Rávai Mónika alpolgármesternek, valamint a városvezetésnek a kultúra támogatását. Köszönjük a résztvevők támogatását a rendezvényünkön.

Továbbra is várunk minden programunkra korosztályokat!  Új és klasszikus olvasmányokkal is kedveskedünk, minden érdeklődőnek! A könyvtár - ahol jó lenni! Tudás -élmény -közösség!

1 2 3

4 5 6

7  9 10 

 12 13 14

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022