www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Főoldal
 
 

Így ettek ők - könyvbemutató Nyáry Krisztiánnal, Mautner Zsófival

Nyomtat
arckeptar

Hatalmas sikerrel zárult a Kiskunmajsai Városi Könyvtár eseménye.

Nyáry Krisztián író és Mautner Zsófi szakíró voltak a vendégeink.

Így ettek ők könyvbemutató/ közönségtalálkozó zajlott.

 

 A teltházas találkozón sziporkázó, ízes, ízletes, fűszeres, anekdotázós, vidám beszélgetésben vehettünk részt. 30 író 30 receptje élvezetesen, különlegességekkel került terítékre. Ma a könyvtár volt az éléskamra! Remek társításra volt példa a gasztrokultúra létjogosultságának, mi több-népszerűségének. Mautner Zsófit egy életre szívünkbe zártuk. Közvetlensége, kedvessége, humora, ízessége, kisugárzása a gasztronómia és kultúra iránti elköteleződésében hitelesen nyert meg mindannyiunkat. Nyáry Krisztián író hazajáró vendégként már a szívünkben van évek óta. Fantasztikus író, előadó. Élvezetes, egyedi, elegánsan közvetlen stílusa az írásai mellett a zsenialitása. Ezért is szeretjük, népszerű országszerte. És a varázslatos beszélgetőpárost visszavárjuk egy szerepcserés találkozóra. Ahol Nyáry Krisztián beszélget Mautner Zsófival -val. Az Alföld szívében, most itt Kiskunmajsán. Folyt. köv.

A kérdések záporoztak, dedikálások sora állt vidáman, majd szelfik is készülhettek.

A beszélgetést szomjaztuk, annyira ízletes volt. Igaz! Meg is éheztünk minden érzékszervünkkel!

De nem lettünk volna jó házigazdák, ha erre Vadkerti Rita intézményvezető hitvallását követve a Konecsni csapat már tudja - Első a vendég és a közönség! -azaz a közösség!

Így az estét meglepetéssel zártuk. Zártuk? Fehér abrosszal nyitottuk! Stílszerűen. Ízes receptek a könyvekben, ízes falatok az asztalon. Hogyan? Nyáry Krisztián könyvéből vett eredeti receptek alapján kóstolhattak igazi irodalmi csemegéket az olvasók. A Pellikán Borbár és Bisztró családi vállalkozása régóta támogatja a helyi kultúrát, sportot, tehetségeket, hagyományokat és nemes ügyeket. A mai estét is. Köszönet érte és Varga Briginek a Vasút étteremmel együtt. Mertünk innovatívok lenni!

Megérte. Látni a jókedvű embereket. A könyvtár teltházas tereit. A minőségi kultúra így is közvetíthető. Köszönjük Kiskunmajsa Köszönjük meghívott vendégeinknek!

A csoda kimenő folytatódjon! Találkozzunk, beszélgessünk. Legyen sok közös élmény-ami összeköt! A mai biztosan így volt és összetart. Megtartó ereje van a kultúrának.

Közösségek, élmények, emlékek jönnek létre, s elkezdünk vágyakozni azután, ami a szellemi kultúránk része volt, mindig is. Összejárni, találkozni, beszélgetni, jó előadásokat hallgatni. Részese lenni. Élni. Éljünk vele!

Köszönjük a közönségnek és vendégeinknek a mai ízletes gasztro irodalmat.

Az est moderátora: dr. Törökné Kuklis Edit rendezvényszervező, könyvtáros volt.

A vendég előadók könyvei a könyvtár polcain megtalálhatóak. A Városi könyvtár munkatársai ajánlóval, tájékoztatással segítik az érdeklődőket és buzdítják az olvasásra.

1 2 3

4 5 6

7 8 9

11 12 13

arckeptar

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022