www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Palántázó palánták
 
 

Palántázó palánták

Nyomtat
 thumb palantazas2017 8 Az idei esztendőben is meglepték könyvtárunkat! Hagyományosan, már évek óta kapcsolódik a családbarát könyvtár mellé a zöld könyvtár programunk is –amely a környezetünk védelmére a természet szeretetére hívja fel a figyelmet kicsikben és nagyokban. 

Ilyen programunk a szakirodalmi könyvek kiállítása a bolygónkról a Madarak Fák napja a Föld és a Víz napja alkalmából megemlékező ismeretterjesztő foglalkozások. Különböző vetélkedők, szemléltetőeszközök segítségével játékosan vonjuk be az ismeretek és információk elmélyítésébe a diákokat. A könyvek mellett a digitális világ is sokat segít – hiszen olyan tájakra kalauzol – ahová csak szeretnénk! Sivatagoktól a sarkvidékig, az esőerdőktől az Afrikában található nemzeti parkokig. A kihaló félben lévő állatfajok megismerésén képzeletbeli túrákkal segítettük elő virtuálisan az érzékenyítést a környezetvédelem iránt. A hazai, magyar tájakat sem hagytuk ki, hiszen a Bodoglári Ősborókás tanösvényein sok gyermek és család ismerhette meg szűkebb hazánk, Kiskunmajsa és környékének szép és értékes természeti kincseit. A kis vetélkedők, szellemi totók csak elmélyítették a tartós szegfű és árvalányhaj nevét, ahogyan a homokhátsági buckákat is.

Hogy mitől ZÖLD A KÖNYVTÁRUNK? Amiért családbarát is. Elkötelezettek vagyunk minden korosztályban a könyvek és olvasás terjesztésében, megszerettetésében és mindenkihez való eljutatásában. Így a természet védelme és szeretete szó szerint TERMÉSZETESSÉ vált számunkra. Hiszen a könyvek is a természet segítségével jönnek létre. Segíti a természet azzal, hogy a fákból papír készül, és nyomdában könyvekké válnak amelyeket az emberek olvashatnak. Így született meg a Zöld Könyvtár keretében a PALÁNTÁZÓ PALÁNTÁK program: ismeretterjesztő foglalkozások, kiállítások és rajzok mini tárlatai mellett - udvarunkon évről évre a gyermekek ültetik el májusban a legapróbb virágpalántákat. Apró kezek segítik és szívvel – lélekkel szorongatják a törékeny hajtásokat és tanulják meg a természet életét. Hogyan kell ültetni? Milyen kerti kis szerszámok kellenek? Milyen munkafolyamatok zajlódnak? Hogyan kell ápolni, gondozni a kis palántákat, hogy virágozzanak, lombosodjanak, erősödjenek. Így tanulják meg kis palántázó korukban a gyermekek is a felelősséget, ha részt  vesznek benne. Nagy örömmel tették! A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda Lepke és Süni csoportjainak szorgos kezei az esztendő első könyvtári sziklakertjét palántázták el. Sok – sok kis dalocskával, körjátékkal és vidámsággal hívtuk elő a tavasz napsugarait, szellőit, záporait, virágait, lepkéit, sünijeit –azaz a természetet. „ Süss fel nap, fényes nap, kertek alatt…”

Köszönet a Mózer Kertészetnek a felajánlásért! Folytatjuk még programunkat ebben a hónapban.

Köszönjük:

Lepke csoport, Molnárné Nagy Herda Éva és Lakatosné Kovács Ilona Óvónők segítségét.

Fotógaléria:

thumb palantazas2017 1 thumb palantazas2017 2 thumb palantazas2017 6

thumb palantazas2017 7 thumb palantazas2017 8 thumb palantazas2017 9

Köszönjük:

Süni csoport, Harkainé Gerse Éva,  Kékesné Marcsika dadus és Enszt Petra segítségét.

Fotógaléria:

thumb palantazas2017 10 thumb palantazas2017 11 thumb palantazas2017 12

thumb palantazas2017 13 thumb palantazas2017 17 thumb palantazas2017 18

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022