www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Internet Fiesta, 2017
 
 

Internet Fiesta, 2017

Nyomtat

fiesta2017osszesitett

Az egész héten át tartó országos programsorozat keretében könyvtárunkban is lezajlódtak a népszerű Internet Fiesta sokszínű eseményei. 

 

 Az egész héten át tartó országos programsorozat keretében könyvtárunkban is lezajlódtak a népszerű Internet Fiesta sokszínű eseményei.

Az első napon utazási könyveinkből ajánlottunk és mini tárlattal vártuk az érdeklődőket. A virtuális utazás a neten keresztül is zajlott, hiszen a linkajánlók segítségével bárki eljuthatott Indiától Kenyáig.

Babákról – mamáknak programunkban nagy szeretettel vettek részt a könyvtár Babakuckó klubjának tagjai is. A baba szakirodalom sikerességével és a babakönyvek meseirodalmának tárlatával több kismama és baba jut információhoz. Újdonságok és hagyományápolást segítő kiadványok voltak a legkelendőbbek. Kis babahallgatóságunk örömére – több mesében és játékban lehet részük.

Az Olvasó Nyuli természetesen egy szójáték volt, aminek keretében a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola kisdiákjai vettek részt Paálné Tóth Irénke pedagógus jóvoltából. A gyerekek a mese –báb-és drámajátékok elemeivel ötvözve vettek részt és váltak főszereplővé a könyvtár kisszínpadán – az olvasás népszerűsítése és megszerettetése volt titkon a játékos foglalkozás lényege. Érdekes volt a hagyományos meseirodalom – az internetes mesék –és élményjátékos mese improvizációk egyvelege. Nagyon tetszett a gyerekeknek, feloldódtak, sőt lubickoltak a gyermekirodalomban! Öröm volt az együttlét –mely során a gyerekek a tanulást, tudást élményszerűen sajátították el.

Ezerszínű Magyarország című programunkon az Arany János Általános Iskola 8. b. osztályos tanulói vettek részt Komáromi Tibor pedagógus részvételével. Itt a kamaszok nagy hévvel és kedvvel választották a netes felületeket a játékos totó kitöltéséhez. Így jártasságot szereztek és tudáshoz is jutottak Magyarország természeti kincseiből. És ha még a kedv is megjött, akkor nyáron tényleg kalandra fel –lehet a vége – és túrázni indulnak a fiatalok!

A Csepptől az Óceánig programunkon a Víz Világnapjáról emlékeztünk meg. Az Arany János Általános Iskola 5.c  osztályosai egy szuper puzzle játékkal tették emlékezetessé és felejthetetlenné a cseppektől a patakig, folyókon át a tavakig képes kirakó játékunkat. A vízeséstől az óceánig színes világába – minden diák bekapcsolódott –színes élővilágunk kultúrája emlékezetes marad számukra is. Kondákor Ferenc pedagógus közreműködése segítette a foglalkozást.

A hatodik téma a Virtuális Múzeumlátogatás – az internet jóvoltából olyan helyekre kalauzolta el a könyvtár által megadott linkek alapján a múzeumlátogatókat - ahová csak akartak. A világ legszebb képtáraiban barangolhattunk, kamerán keresztüli felvételeken csodálhattuk Rembrandt, Picasso, Munkácsy képeit is. Firenze, London, New York, Vatikán, Budapest, Párizs… és ahová csak kattintottál. S ez a szép a virtuális világ csodáiban. Elrepít mindenhová pillanatok alatt és megnézhetünk, mindent… egy dolgot nem tud helyettesíteni… amit látunk – ahhoz meg kell tanulnunk olvasni… az olvasással tudunk tanulni és informálódni, művelődni. Az olvasással kitárul a művelt és tanult ember világa. Fantáziája szárnyalhat szabadon. Ugye, kedves olvasóink? A könyvtárak szerepe és a könyvtárosok felelőssége is, hogy a két utat a digitális és könyves- dokumentumokat gyűjtő, őrző – világot összehozza, és jól használhatóvá tegye mindenki számára. Így kerek a világ.

Köszönjük minden érdeklődőnek és résztvevőnek a tartalmas együttlétet, amellyel az országos játékba bekapcsolódhatott Kiskunmajsa.

Koncz-Balogh Kata tagintézményvezető és a könyvtár dolgozói: Györffy Gabriella, Tóth-Müller Márta, dr. Törökné Kuklis Edit, Mózer Mónika és Ladányi Ágnes könyvtárosok.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022