Home: Events, Programmes Események, rendezvények 2016 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok
 
 

87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok

Print
There are no translations available.

thumb fejos eva 2016 12

Kiskunmajsa város is bekapcsolódott ebben az esztendőben az országos programsorozatba. Kedden a Babakuckó klub jóvoltából sok kis családossal és babával nyitottuk meg az idei 15. Gyermekkönyvnapokat – Babairodalom címmel. Sok új kiadvánnyal és szakirodalommal kedveskedtünk olvasóinknak. Mini tárlatot láthattak a vendégek család – babák - témakörben. 

Hérák Anita védőnő volt a szakmai előadónk, majd mondókázó zenede - daloda játszóház következett. Nagy sikere volt a kis rendezvénynek.  Az Ünnepi Könyvhét programsorozatát Balog Katalin a Városi Könyvtár tagintézmény-vezetője nyitotta meg; a programok moderátora dr. Törökné Kuklis Edit könyvtáros-rendezvényszervező volt. Vendégünk volt:

  FEJŐS ÉVA

kortárs író - újságíró a Konecsni György Kulturális Központ, Tájház és Városi Könyvtár meghívottjaként. Az író-olvasó találkozón a sikerkönyvek szerzője beszélt a legújabb könyvének születéséről, amelynek címe akár tanács is lehet: ”SOSINCS KÉSŐ„ Színes egyéniségével és humorával Fejős Éva lebilincselő találkozót biztosított a könyvtár vendégei számára.

 Természetes előadói stílusával azonnal megnyert mindenkit. Aki olvasta könyveit nem csalódott, aki pedig nem ismerte – mostantól kedvet kapott hozzá.

A Nők Lapja újságírójaként ismerhette meg az ország, majd a Duna Televíziónál is dolgozott. A könyvírás kis kora óta foglalkoztatta, majd első könyvének különleges sorsa inspirálta a következőre. Berobbant a Bangkok tranzit című művével, aztán egy ország kedvence lett. Könyvei (jelenleg 19 mű) toplistásak azóta is. Fanklubok és rajongótáborok alakultak a közösségi oldalakon, egymásnak ajánlanak könyveiből.

Éva beszélt pályájának nehézségeiről éppúgy, mint a műveinek megszületéséről. A főhősök, a helyszínek, a fantázia és valóság keveredéséről, ahogyan a fejében játszódnak az epizódok.

Vidám, derűt sugárzó stílusa a könyveiben is visszaköszön. Fejős Éva Nívódíja nem véletlen. Több karitatív munkája számára természetes.

SOSINCS KÉSŐ - című könyve egyfajta üzenet is lehet számunkra.

A gyönyörűen illusztrált könyvben inspiráló kifestők vannak, amit az olvasó a saját képe, szerint színezhet, vagy csak gyönyörködik benne. A tíz lépés az álmaidért, pedig egy-egy életmese, történet amit - mindenki a saját életébe beilleszthet.

Hogy mit kaptunk az olvasás élménye mellett a mai találkozótól? Mit kaptunk Fejős Éva írótól? A sokszínű könyvei mellett, élménytalálkozót.

Egy derűs harmonikus, színes világot, amelyben a nehézségeken tovább kell lépni. Az elengedés könnyedségét, a humort, amellyel szemléljük a világot. Az álmaink, mint mozaikkockák - apránként valóra válását. Annak lehetőségét, ha bízol magadban. És miért ne bíznál?

„Ne álljunk az eső alatt, ha a napsütés felé is fordulhatunk!”

Éva napsütötte arany hajfürtjeit vidáman megrázta, mosolyával megtelt a könyvtárterem az olvasók arcán mosoly jelent meg, kezükben az írónő könyveivel, aki még hosszan dedikált és beszélgettet vidáman – rajongóival.

A KISKUNMAJSAI KONECSNI GYÖRGY KULTURÁLIS KÖZPONT, TÁJHÁZ és VÁROSI KÖNYVTÁR

Olvasó közönsége együtt ünnepelte az 87. ÜNNEPI KÖNYVHÉT programsorozatait az országgal.

Ide illően: OLVASÓ KULTÚRA

/Rendezvényünket Kovács Mónika Bioboltja támogatta/

thumb fejos eva 2016 1 thumb fejos eva 2016 3 thumb fejos eva 2016 10

thumb fejos eva 2016 11 thumb fejos eva 2016 12 thumb fejos eva 2016 13

 thumb fejos eva 2016 18 thumb fejos eva 2016 16 thumb fejos eva 2016 17 

 

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022